Přejít k hlavnímu obsahu

Úvod šampionátu trhá rekordy sledovanosti. Kdo ovládl první den Champions?

1. 9. 2022 | 08:10 VALORANT Reportáž
Vrchol sezóny v podobě Champions 2022 v Istanbulu odstartoval a hned se zapisuje do dějin. Hned první hrací den sledovalo zápolení ve skupině A přes 800 tisíc lidí, což je doposud nejvíce ze všech úvodů do doposud pořádaných akcí. Není divu, absolutní špička předvedla parádní podívanou.
Paper Rex
Paper Rex
Zdroj: VCT

Dlouho očekávaný závěr letošní sezóny započal. Do boje bylo vysláno 16 nejkvalitnějších celků světa, aby se poprali o titul. Na turnaji není slabý soupeř a hned první den je toho důkazem. Čest vstoupit do prvního klání měly celky Paper Rex a EDward Gaming.

První zmíněný tým se těší u fanoušků velké oblibě, díky svým výkonům a stylu hry, který tuto sezónu předvádějí. Do zápasu mířili jako jasný favorit, ale čínská sestava svou premiéru ve světě neponechala náhodě. Poprvé byla zvolena nová mapa Pearl, kde PRX opravdu získali rozhodující kolo. Nicméně na Iceboxu obdrželi od soupeře překvapivý výprask a mířilo se na třetí mapu. Zkušenosti nakonec zvítězily v podobě stříbrných hráčů z Masters v Kodani, EDG jsou tedy už nyní jednu porážku od vyřazení.

Následovalo klání druhých dvou členů skupiny A, Team Liquid a Leviatán. Jihoamerická organizace při poslední mezinárodní účasti překvapila, a to postrádala svého hlavního trenéra. Tentokrát byl ale Rodrigo „Onur“ Dalmagro přítomen a na evropskou sestavu v čele se Adilem „ScreaM“ Benrlitomem našel recept pokaždé, když to bylo potřeba. TL udolali dvakrát 13:10 a poslali je tak do eliminačního zápasu proti EDG. Dvě prohry v řadě a konec. Zachrání se ještě z evropských zástupců?

Program ve čtvrtek pokračuje skupinou B, japonskou ZETA DIVISION čeká brazilský celek LOUD. Oba týmy si získaly srdce diváků po celém světě, výsledek bude pro fanoušky znamenat hodně. BOOM Esports poté narazí na OpTic Gaming, favorit je zde naprosto jasný. Druhý den také odhalí prvního postupujícího, Paper Rex a Leviatán se totiž porvou o první čtvrtfinálové místo! Bude počet dále diváků narůstat?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.