Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport porazili eSubu, složení turnaje doplňují Entropiq Prague

1. 9. 2022 | 23:35 Counter-Strike 2 MČR
Třetí velký turnaj sezóny znal před čtvrtečními zápasy šest z osmi celkových účastníků. Stále však bylo potřeba rozluštit poslední dva. Týmy, které v uzavřené kvalifikaci zatím zaznamenaly jednu výhru a jednu prohru, čekal decider match o všechno.
Trofej pro vítěze Tipsport CS:GO
Trofej pro vítěze Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone

Entropiq Prague vs. Universe​ 2:0 (22:20, 16:13)

Pražská sekce Entropiq se prostě nevzdává. Ve čtvrtek ukázali borci na obou mapách, že prohrávat o několik kol není nic, z čeho by si dělali těžkou hlavu. Na Vertigo nenastoupili ideálně, po horším začátku však získali osm kol v řadě. Universe se ale comebacku nezalekli a dostali se dokonce k matchpointům za stavu 15:13.

Oba zůstaly nevyužity. Stejně tomu tak bylo v prodloužení. Týmy se tahaly o každý bod, vítězství nakonec slavila pětice EIQ. Universe měli několik šancí na ukončení zápasu, často byli lepší než soupeř. V klíčových chvílích ale nedokázali dotáhnout akce do úspěšného konce. 22:20 a šlo se na Overpass.

Vývoj druhé mapy Overpass dlouho nasvědčoval tomu, že se bude hrát i decider. Universe si vypracovali obří vedení 13:4 a pouhá tři kola je dělila od vyrovnání série. Jenže Entropiq Prague zaveleli k obratu. 12 kol v řadě získal tým v černé a zelené. Universe zahodili vyhranou mapu a na Tipsport CS:GO Praha končí.

„Je to v hlavách. Měli jsme tam ten minulý Overpass, stejně tak jsme měli vyhrát na Vertigu,“ mrzela prohra Andreje „Adejis“ Kameništiaka. Jeho tým především na Overpassu popravil kapitán Entropiq Prague.

„Můžu si dovolit víc věcí, jsem unlocknutej. Snažím se pracovat na svém individuálním výkonu, vím, že jsem dobrej hráč,“ věří Michal „leckr“ Kadlíček. Svá slova minimálně na Overpassu potvrdil. 26 killů, z toho jeden ace a čtyři entry fragy. IGL Entropiq Prague dotáhlo svůj tým do skupinové části Tipsport CS:GO Praha.

​Sampi.Tipsport vs. eSuba​ – 2:1 (16:10, 15:19, 16:7)

Čtvrteční den začal na mapě Overpass. Pechyn na něm sice zajistil úvodní bod pro eSubu, Sampi.Tipsport však ukázali parádní T stranu, kterou dokázali vyhrát. Většinu získaných bodů měli pod kontrolou a stejně to vypadalo i po změně stran. Modrá krev se nadechla na jednu sérii bodů, ale to bylo z její strany vše.

Oba celky se tak přesunuly na Nuke. Žádná CT jízda se nekonala ani tady, Sampi byli za vyrovnaně dějství vděční hlavně sAvanovi s T4gg3Dem, zatímco na druhé straně se rozjel blogg1s. Sampi sice dotlačili volbu soupeře do prodloužení, ale tam už si neškrtli a eSubě se podařilo sérii dotáhnout do decider mapy.

Sérii musela rozhodnout mapa Inferno, eSuba si udržela tempo ze závěru Nuke. Dlouho jí to ale nevydrželo, protože Sampi.Tipsport zaveleli k osmi úspěšným útokům v řadě. Zvyšování náskoku pokračovalo i po změně stran a nečekaně brzy bylo hotovo. GuardiaN a spol. dali organizaci krásný dárek k narozeninám.

„Tušili jsme, že oni vyhrají Overpass, my vyhrajeme Nuke a na to Inferno jsme měli docela dost sebevědomí, protože poslední dobou jej dost hrajeme a máme ho naběhané. Proti Sampi to ale nevyšlo, hráli pěkně a já jim gratuluju, vyhráli zaslouženě,“ řekl po zápase blogg1s. „Zkusili jsme všechno a nic nevycházelo,“ uzavřel smutně.

„Klukům jsem říkal, že když jsme eSubu docela dobře porazili na Overpassu, tak jim to jdeme ukázat znovu na Infernu. Nuke nemáme úplně nejlepší a netrénujeme ho teď tak často,“ hodnotil HONES. „Pro nás je dobré, že jsme konečně vyhráli nějakou BO3. Myslím, že nás to mentálně boostne,“ nastínil, jak byla tato výhra důležitá.

První hrací den byl ve znamení parádních výkonů týmu Cryptova. Svěřenci trenéra replaye pokořili eSubu i Sampi.Tipsport, kteří byli pasováni do role favoritů na výhru skupiny. Místo toho se však ve čtvrtek utkají o bytí a nebytí. Stejně dopadl ve druhé skupině o den později také výběr Entropiq Prague, jenž v pozdním zápase nestačil na ENTERPRISE a nyní musí vyzvat několik svých bývalých hráčů pod křídly Universe.

Uzavřená kvalifikace dnes doplní složení hlavního turnaje Tipsport CS:GO Praha. Hlavním lákadlem je účast mezinárodního týmu Bad News Eagles a také TITANS v čele s oskarem. České pozvánky obdrželi SINNERS a Dynamo Eclot, k tomuto duu se ale v minulých dnech doplnila zmíněná Cryptova spolu s ENTERPRISE. Kdo uzavře osmičlennou startovní listinu? To se s námi dozvíte v živém přenosu na Twitchi PLAYzoneCZ.

Harmonogram čtvrtka 1. září
15:30 Slovensko Sampi.Tipsport2:1 Česká republika eSubaBO3Detail
20:00 Česká republika Entropiq Prague0:0 Slovensko UniverseBO3Detail
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.