Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní drama a zkrat hvězdy. JDG jsou mistry čínské ligy

1. 9. 2022 | 16:50 League of Legends Reportáž
Potřetí se JD Gaming potkali ve finále LPL s Top Esports, podruhé byli vítězní. Ohromně vyrovnaná série došla až do rozhodující páté mapy, ve které měli TES mírně navrch. Dva důležité teamfighty nakonec rozhodly o obratu. Hlavní postavou a smutným hrdinou se stal Yu „JackeLove“ Wen-Ba.
JDG ovládli LPL
JDG ovládli LPL
Zdroj: LPL

Bez Top Esports ve finále ani ránu. Tak by se dal popsat vítězný příběh JDG. První titul získali na jaře 2020, kdy ve finále porazili TOP 3:2. Nyní, v létě 2022, šli znovu na Top Esports. A znovu se šlo v zápase o trofej do páté mapy.

Ta byla dlouhou dobu vyrovnaná. JD Gaming většinu zápasu ztráceli. Ve 30. minutě nastal teamfight, který mohl rozhodnout celý zápas. U Barona Nashora se strhla bitka, ze které odcházeli JDG jako poražení. Toplaner 369 musel utíkat jako o život, JackeyLove se svou Zeri za ním.

Prvnímu jmenovanému se Flash povedl, ten druhý skončil ve zdi. 369 se nakonec s minimem životů odteleportoval a přežil. Play, který mohl rozhodnout, skončil pro TOP neúspěchem.

JDG okamžitě nastoupili na draka. ADC Top Esports přiběhlo se zpožděním, bez Flashe nedokázalo uniknout před Azirem. JDG sundali i Barona a rázem byli ve vedení.

JackeyLove „korunoval“ svůj nepovedený výkon během posledního teamfightu. Flashnul mezi celý nepřátelský tým, umřel. JDG následně ukončili finále a zvedli nad hlavu trofej pro vítěze LPL.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).