Přejít k hlavnímu obsahu

Boj proti toxicitě pokračuje. Riot odmění hráče novým skinem

2. 9. 2022 | 11:30 League of Legends Update hry
Toxicita v online prostředí není nic nového a nikde není tak patrná jako u online hraní. Riot Games často otevřeně hovoří o svých pokusech bojovat proti toxicitě ve svých hrách. Od Valorantu po League of Legends, Riot nastavil systémy, které pomáhají hlásit a kontrolovat toxické chování. Přihazuje ale více.
Tři vyznamenání honor systém
Tři vyznamenání honor systém
Zdroj: Riot Games

Ve svém posledním pokusu omezit toxicitu v LoL Riot oznámil, že zavede nový systém odměn za opakované dobré chování hráčů ve hře. V návaznosti na úspěch „honor recalls“, udělovaného hráčům, kteří byli důsledně vyznamenáni spoluhráči, zavede LoL řadu skinů „Tři vyznamenání“, která je k dispozici pouze jako odměna pro ty, kteří do konce sezóny dosáhnou páté úrovně.

Nová linie skinů nahradí tradiční chroma odměny pro Gray Warwicka a Medieval Twitche, které byly udělovány vysoce honorovaným hráčům. Riot však potvrdil, že tyto chromas budou stále dostupné prostřednictvím kapslí Honor 5.

Prvním příjemcem skinu Tři vyznamenání bude Malzahar, který bude k dispozici na konci soutěžní sezóny 2022 pro hráče, kteří dosáhli honoru alespoň páté úrovně.

Řada skinů dostane každý rok nový vzhled, podobně jako současná řada Victorious od Riotu, která se uděluje těm, kteří v ranked systému ligy dosáhnou zlaté nebo vyšší divize.

Tři vyznamenání Malzahar
Tři vyznamenání Malzahar
Zdroj: Riot Games

Hana „TimTamMonster“ Dinh, produktová vedoucí pro Behavioral League System, také přislíbila, že do hry bude přibývat více systémů, které zlepší herní zážitek. Zároveň potvrdila, že Riot přidá možnost nahlásit hráče během hry. Na cestě je také funkce „pouze předem vytvořený chat“, která hráčům umožňuje komunikovat pouze s hráči, se kterými se rozhodli seskupit do fronty.

Riot také pracuje na moderování živého chatu ve hře, který zjišťuje nevhodné zprávy. Jakmile se vyskytnou, odstraní je a daného hráče ztlumí. Pro vývoj a vydání této funkce však zatím nebyl uveden žádný časový plán.

Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.