Přejít k hlavnímu obsahu

Velké překvapení! Miláčci diváků jsou jediný krůček od vypadnutí

2. 9. 2022 | 08:31 VALORANT Reportáž
Šílený den má za sebou istanbulská stage, ne které se odehrála hned tři utkání, všechny s překvapivým vývojem a některé s ještě překvapivějším výsledkem. Známe také prvního a prozatím jediného čtvrtfinalistu. Chilská sestava Leviatán hraje a vyhrává s vášní.
Leviatán kiNgg se raduje po vyhraném kole
Leviatán kiNgg se raduje po vyhraném kole
Zdroj: VCT

Dva celky z opačných koutů světa zahájily druhý den. Japonská ZETA DIVISION má ohromnou podporu fanoušků, stejně jako LOUD z Brazílie, a nejen proto mají obě sestavy motivaci probojovat se ze skupin před diváky. Nebyl tedy pochyb, že uvidíme parádní VALORANT. Japonský stream dokonce při tomto duelu předčil počty toho oficiálního anglického a téměř vyrovnal rekord prvního dne.

Zástupy diváků bohužel nestačily, aby své oblíbence viděly vyhrát jedinou mapu. Brazilský celek se pod vedením Matiase „saadhak“ Delipetra neuvěřitelně polepšil a poučil ze svého posledního představení. Jedna z nepříjemností, kterým japonská sestava čelila, byl psychický stav hvězdy Tenta „TENNN“ Asaie, jehož měl původně nahradit teprve šestnáctiletý talent Yuto „Xdll“ Mizomori. Ten si ale na svou premiéru na stagi bude muset počkat, třeba se dočká v příštím zápase.

Svého se konečně také dočkala severoamerická komunita. OpTic Gaming na první mapě sice zaváhali a indonéská organizace BOOM Esports se ujala překvapivého vedení. Pak se ale probudil Jaccob „yay“ Whiteaker a se soupeři se nepáral. El Diablo se mu neříká pro nic za nic a svým spoluhráčům nakonec pomohl obrátit klání ve svůj prospěch. Navíc s přehledem dominuje jak tabulce střelců, tak i produktivity. Nicméně nováčci z APAC regionu ukázali, že se s nimi musí počítat.

Závěr druhého hracího dne odhalil také prvního účastníka play-off. Paper Rex a Leviatán jsou organizace, které raketově nabírají fanoušky po celém světě. První zmíněná byla jasným favoritem, ale Francisco „kiNgg“ Aravena, duelista a kapitán jihoamerického týmu, zářil jako nikdy. Jeho spoluhráči Fabian „Shyy“ Usnayo a Vicente „Tacolilla“ Compagnon ani trochu nezaostávali a tempo, do kterého se dostali, zdecimovalo PRX s hvězdným duem Jasonem „f0rsakeN“ Susantem a Jing Jie „Jinggg“ Wangem. Indonéští mistři jsou jedinou porážku od vyřazení ze soutěže. Radost vítězů byla neskutečná.

Páteční program zahájí ve 14 hodin klání mezi DRX a FURIA Esports, na které naváže očekáváný střet dvou nabitých sestav. Fnatic a 100 Thieves jsou nejžhavějšími kandidáty na postup ze skupiny D. Večer nás pak čeká oznámení druhého čtvrtfinalisty po souboji mezi OpTic Gaming a LOUD.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.