Přejít k hlavnímu obsahu

IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost

4. 9. 2022 | 07:30 PR článek
Společnost Samsung Electronics představuje vlastní vizi chytřejšího života a udržitelné budoucnosti. Během tiskové konference na veletrhu IFA 2022 se zaměřila na svoji přepracovanou platformu SmartThings, která odemyká nové možnosti konektivity, přizpůsobitelnosti a udržitelnosti napříč kategoriemi produktů Samsung.
IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
Zdroj: Samsung

V hlavním projevu se představily nejnovější inovace společnosti Samsung v oblasti domácích spotřebičů, televizorů, displejů a mobilních a nositelných technologií tvořících ekosystém inteligentně propojených zařízení, který chrání životní prostředí, podporuje zdravější životní styl a vnáší do každého dne víc pohody a zábavy.

Nová hranice propojeného bydlení s technologií SmartThings

Společnost Samsung integrovala SmartThings napříč kategoriemi svých produktů, čímž vytvořila komplexní ekosystém s bezkonkurenčními možnostmi propojení a používání mnoha zařízení. Lidé tak můžou jednoduše ovládat a přetvářet prostředí domácnosti podle svých přání a potřeb. SmartThings umožňuje lidem maximálně využívat zařízení Samsung a podporuje i produkty třetích stran, které už třeba mají.

Díky snadnému propojení zařízení si můžou uživatelé přizpůsobit jejich fungování svému životnímu stylu a hledat nové způsoby jejich využití. Se SmartThings budete moct žít každodenní život co nejefektivněji, nejproduktivněji a nejpohodlněji, což vám dává víc času věnovat se tomu, co je pro vás nejdůležitější.

IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
Zdroj: Samsung

„Společnost Samsung nabízí prostřednictvím nejnovějších inovací každému zájemci otevřenější, propojenější a chytřejší domácnost,“ říká Benjamin Braun, marketingový ředitel Samsung Europe. „Pokračujeme ve svém úsilí přinášet řešení, která mění pravidla hry, podporují individuální způsob života každého člověka, nabízejí nové způsoby zábavy a zároveň přispívají k péči o planetu.“

Pomáháme lidem žít udržitelněji

Aby vytvořila dokonale funkční prostředí udržitelné domácnosti a získala prestižní pozici jedničky v oblasti energetické účinnosti, zkombinovala společnost Samsung konektivitu založenou na platformě SmartThings s technologiemi vysoké energetické účinnosti vestavěnými přímo do jejích domácích spotřebičů. Lidé mají možnost dělat ekologicky uvědomělá rozhodnutí díky funkci SmartThings Energy, která sleduje vzorce používání spotřebičů a poskytuje údaje v reálném čase, což usnadňuje pochopení, jak líp hospodařit s energií.

Do roku 2023 bude 100 % hlavních domácích spotřebičů Samsung vybaveno Wi-Fi připojením a bude standardně nabízet službu SmartThings Energy, která zákazníkům umožní průběžně a snadno omezovat spotřebu energie. Spotřebiče Samsung navíc překonají současnou nejvyšší energetickou třídu a přinesou dalších 10 % úspory energie.

S využitím udržitelných řešení doporučených prostřednictvím SmartThings Energy a jejich implementací pomocí intuitivních funkcí, jako je režim AI Energy Mode, můžou uživatelé podniknout kroky ke snížení spotřeby energie v domácnosti přepnutím kompatibilních chytrých spotřebičů do úsporného režimu.

Pračka Bespoke AI™ nabízí funkci AI Ecobubble™, která mění prací prostředek na bublinky, které se rychle vstřebávají do prádla. To zajišťuje stejnou úroveň čistoty prádla při snížení spotřeby energie až o 70 %. Uživatelé můžou také snížit plýtvání energií pomocí inteligentního pracího cyklu AI Wash Cycle, který zjišťuje optimální množství vody a pracího prostředku, a pak upravuje dobu namáčení, praní, máchání a odstřeďování.

IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
IFA 2022: Společnost Samsung sdílí svou vizi pro chytřejší život a udržitelnou budoucnost
Zdroj: Samsung

Na digitální invertorový motor v pračkách a sušičkách a také na digitální invertorový kompresor v chladničkách se vztahuje 20letá dosud nejrozsáhlejší záruka, jakou kdy společnost Samsung nabídla. Zákazníci tak mají jistotu, že jejich spotřebiče nebude v dohledné době zapotřebí měnit.

Pro udržitelnější zábavu představila společnost Samsung dálkový ovladač SolarCell, který se nabíjí působením světla a rádiových vln ze zařízení, jako jsou Wi-Fi routery. Podle odhadů společnosti by to mohlo během sedmi let zabránit tomu, aby lidé na skládky vyhazovali víc než 200 milionů baterií. Samsung letos zpřístupňuje licenci na tuto technologii také ostatním výrobcům, aby i oni mohli nabízet podobné udržitelnější produkty.

Společnost Samsung přispívá k čistšímu životnímu prostředí také tím, že znovu využívá plasty nasbírané u moře. Recykluje vyřazené rybářské sítě a vytváří z nich nový materiál pro použití v mobilních produktech, včetně Galaxy Z Flip4, Z Fold4 a Buds2 Pro. Do konce roku 2022 by tak Samsung mohl ochránit světové oceány víc než před 50 tunami plastů.

Samsung rovněž prostřednictvím různých partnerství usiluje v celé Evropě o vytvoření ekologicky soběstačných domácností Net Zero Home. Se společností Q CELLS zkoumá způsoby využívání solární energie. Se společností SMA, přední značkou rezidenčních střídačů v EU, připojí víc solárních panelů k systému SmartThings Energy. Spolupracuje také se světovými výrobci produktů pro automatizaci budov i domácností a nabíječek pro elektromobily, jako je společnost ABB.

Komplexní podpora vašeho zdraví

Zaměření společnosti Samsung na zdravý životní styl se odráží v široké škále propojených zařízení k podpoře dobrého zdravotního stavu. SmartThings nabízí mnoho způsobů, jak pečovat o kondici všech členů domácnosti – od kontroly kvality vzduchu přes zdravější vaření až po péči o domácí mazlíčky.

SmartThings Home Life soustřeďuje všechny stávající služby SmartThings, včetně funkcí Vaření, Péče o oblečení, Péče o domácí zvířata, Péče o vzduch a Energie, do přístupového centra v chytrých telefonech. Zákazníci se tak můžou starat o svůj domov z mnoha aspektů a libovolného místa. SmartThings však nepodporuje pouze domácí spotřebiče. Zahrnuje také zařízení Galaxy, jako jsou nejnovější hodinky řady Galaxy Watch5.

Nositelná zařízení Galaxy s revolučním senzorem Samsung BioActive monitorují mnoho stavů vašeho těla, abyste měli ucelený přehled o svém zdraví, ať už pracujete nebo si užíváte volna. Uživatelé můžou také sledovat kvalitu svého spánku a získat užitečné rady k jejímu zlepšení.

Pomocí SmartThings dokážou automaticky měnit nastavení zařízení v domácnosti, aby ho přizpůsobili aktuální situaci, například před spaním kvůli lepšímu prostředí k spánku nebo během dne pro optimální podmínky k práci nebo zábavě.

Personalizovaná zábava a hry pro všechny

Se SmartThings je každý den zábavnější. Společnost Samsung otevírá možnosti sledování médií a hraní her pro všechny a nabízí i nové způsoby zábavy. Zákazníci mají k dispozici širokou škálu možností sledování mediálního obsahu, včetně TV MICRO LED na celou stěnu, TV Neo QLED 8K s velkou obrazovkou a přenosného projektoru The Freestyle.

Novinkou roku 2022 jsou televizory Samsung The Frame s matným displejem, který zlepšuje sledování obrazu díky snížení odrazů světla a nabízí realistickou obrazovou kvalitu za všech světelných podmínek. Díky službě Samsung TV Plus můžou zákazníci snadno přejít od sledování na velké obrazovce ke sledování na cestách.

Velký výběr mají i hráči. Monitor Odyssey Ark nabízí zážitek jako žádný jiný, a to díky 1000R zakřivení displeje, který obklopuje zorné pole uživatelů, a maximálně je tím vtahuje do hry. Monitor Odyssey Neo G8 je skvělý pro náruživé hráče, zatímco Smart monitory nabízejí flexibilitu těm, kteří chtějí používat stejný displej k práci i hraní.

Nedávno představený skládací smartphone Samsung Galaxy Z Fold4 navíc hráčům nabízí dvojnásobnou velikost displeje na zařízení, které se stále vejde do kapsy – ideální volba pro hraní na cestách. Skládací chytré telefony Samsung jsou nyní v popředí zájmu, přičemž do Evropy společnost dodala ve srovnání s loňským rokem víc než dvojnásobek kusů. Od září přináší Samsung nejnovější inovace ještě většímu počtu uživatelů a rozšíří nový software ze zařízení Z Fold4, Flip4 a Watch5 i na předchozí generace.

Větší zážitky díky otevřené spolupráci

Otevřenost a spolupráce jsou klíčovými prvky filozofie společnosti Samsung. Ta spolupracuje s některými největšími jmény v oblasti technologií a zábavy, aby poskytla svým zákazníkům jedinečné zážitky.

Společnost Samsung uvedla v roce 2022 na trh herní rozhraní Gaming Hub, které nabízí komplexní prostředí k objevování a hraní cloudových her, včetně těch na platformách Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik a Amazon Luna (pouze v USA). Tím se hraní her otevírá zcela novým skupinám potenciálních hráčů, kteří nevlastní herní konzoli. Rozšiřuje to herní komunitu a tato zábava se stává dostupnější než kdykoli předtím.

Samsung spolupracuje také s Philips Hue, aby mohl přinášet nevšední hudební zážitky s chytrými telefony a tablety Galaxy. Když uživatelé poslouchají hudbu na těchto zařízeních, jejich světla Philips Hue můžou díky synchronizaci s hudbou ve SmartThings automaticky měnit barvy nebo intenzitu.

Společnost Samsung si uvědomuje, že zábava je nejzajímavější, když se stále vyvíjí, ať už jde o filmy, hry nebo hudbu. Našla si proto nového partnera ve společnosti TikTok, která je domovem momentálně nejdynamičtější komunity tvůrců obsahu. Společnosti Samsung a TikTok budou spolupracovat na vyhledávání současných tvůrců té nejzajímavější hudby a poskytnou jim bezkonkurenční příležitosti k budování kariéry v tomto odvětví.

Samsung se prostřednictvím SmartThings snaží zlepšit nejen konektivitu svých produktů, ale nabízí už teď nové zážitky, zdravější život, lepší zábavu a udržitelnější životní styl. To je však jen začátek: spolu s produkty dalších 300 značek a 230 miliony registrovaných uživatelů SmartThings jsou další možnosti chytřejšího života skutečně neomezené.

Štítky: Samsung