Přejít k hlavnímu obsahu

Tým mladých talentů porazil evropské titány! Třetí den šampionátu byl plný zvratů

3. 9. 2022 | 09:45 VALORANT Reportáž
Soupeři chybí jediné kolo k vítězství, zatímco vám chybí osm. Nemožné? Korejská sestava vás přesvědčí o opaku. Nová krev v podobě americké sestavy 100T si také poradila s jedním nejobávanějších celků na světě. A možná se blíží návrat slávy dávných šampionů.
OpTic FNS
OpTic FNS
Zdroj: VCT

Velký šok čekal diváky, když byl na Ascent vypuštěn korejský celek DRX a brazilský outsider FURIA Esports. Doposud jsme málokdy viděli asijskou organizaci se takto trápit na jejich vlastním hřišti. V jednu chvíli bylo skóre 4:12 a jejich soupeř byl jediné kolo od neuvěřitelného zázraku. Tahoun korejského týmu Yu „BuZz“ Byung-chul měl v ten okamžik pouze 4 killy, FURIA ale nedokázala mapu uzavřít, zatímco hráči DRX se nevzdali a zápas nakonec ve třetím prodloužení ukradli. Drhá mapa už byla naprostá dominance a BuZz po svém vzkříšení vede tabulku produktivity.

Na stage se poté navrátila evropská mašina Fnatic, jejímž soupeřem byla nabitá sestava 100 Thieves, která dominovala domácí poslední kvalifikaci. Úspěch na domácí půdě nebyl náhodný, a to ukázala také na istanbulské stagi. Potřebovala k tomu sice 3 mapy a nechat se rozjet Williama „Will“ Chenga, ale nakonec ostrovní organizaci poslala bojovat o přežití.

Na závěr dne jsme se dočkali také druhého čtvrtfinalisty. OpTic Gaming stejně jako první zápas museli dohánět prvotní zaváhání, nakonec se ale pokaždé pod vedením zkušeného Pujana „FNS“ Mehty dostali brazilskému soupeři pod kůži. LOUD postupně docházela šťáva a Saadhak a spol. se pokusí využít druhou a zároveň poslední šanci probojovat se do play-off. Zároveň se do islandské formy opět dostává Jimmy „Marved“ Nguyen, který začíná řádit.

V sobotu se představí zbytek týmů, tedy kompletní skupina C. XSET vyzve thajské borce XERXIA a dvojnásobní mistři Evropy a poslední vítězové Masters, FunPlus Phoenix, se utkají s organizací KRÜ Esports, kterou založil slavný fotbalista Sergio Agüero. Večer odhalí třetího účastníka play-off, rozhodovat se bude v duelu mezi DRX a 100T.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.