Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál! Tým bývalého hráče HellRaisers se zřejmě namočil do matchfixingu

3. 9. 2022 | 13:09 Counter-Strike 2 Kauza
Mix hráčů s názvem schadE halt byl diskvalifikován z kvalifikačního turnaje pro Elisa Invitational Fall, a to za ovlivňování výsledků svých zápasů.
smike na WESG 2016 EU
smike na WESG 2016 EU
Zdroj: WESG

Elisa Esports se rozhodla diskvalifikovat německo-ukrajinsko-polský mix schadE halt, ve kterém působila i nám známá jména.

Soupiska obsahovala dva bývalé hráče TouchTheCrown, Daniela „⁠KrowNii⁠“ Michela a Thomase „⁠powerYY⁠“ Beckera, dále v soupisce působil bývalý hráč HellRaisers, Sergey „⁠smike⁠“ Sklyarenko, Polák Gabriel „⁠gab⁠“ Jaroszuk a také Rand „Rand“ Kadir, o kterém ještě bude řeč.

Z turnaje byli vyhoštěni na základě upozornění od třetí strany. Ta tvrdila, že hráči mixu záměrně bojkotovali průběh svých posledních dvou zápasů, pravděpodobně za účelem finančního zisku.  Organizátor následně kontaktoval Finské úřady, další organizátory turnaje a ESIC, který podobné případy prověřuje. 

První ze dvou zápasů byl proti švédskému týmu PROSPECTS, v tom prohráli svůj map pick poměrem 2:16 a nakonec ztráceli 1:2 na mapy. V druhém zápase hráli proti mixu yodagus, opět se nedařilo, tentokrát ale významně, 1:16. V dalších dvou mapách se už trochu sebrali.

Poněkud prazvláštně byl po prvním ze dvou zápasů Rand odebrán ze soupisky, kde jej následně nahradil ukrajinský hráč Bohdan „bodik“ Nastych. Rand se na platformě TwitLonger obhájil a uvedl, že na zápase proti PROSPECTS nevydělal ani cent a od týmu se distancuje.

Lineup s bodikem následně působil na turnaji SteelSeries NOVA Cup DACH Fall, kde porazil německý ALTERNATE aTTaX, následně ale utrpěl porážky proti týmům Sangal a Sprout. Skončil tedy na děleném třetím až čtvrtém místě. Více informací Elisa Esports nesdělila. Doufejme tedy, že se případ brzy vyřeší.