Přejít k hlavnímu obsahu

Sedmnáctiletý talent drtí konkurenci. Světový šampionát jde do eliminační fáze

4. 9. 2022 | 08:30 VALORANT Reportáž
Nyní už máme celkový obrázek o formě všech účastníků. Nejlépe vypadají americké celky, Evropu drží nad vodou zatím pouze FPX. Na Champions nestačí být dobrý, ale nejlepší. To zatím ukazuje teprve mladý sedmnáctiletý americký talent Zachary „zekken“ Patrone, který naprosto ovládl statistiky.
Zachary „zekken“ Patrone (17)
Zachary „zekken“ Patrone (17)
Zdroj: VCT

Skupina C má dva jasné favority. XSET si nejprve s naprostou grácií poradili s thajskou organizací XERXIA, hrdinou nebyl nikdo jiný než talentovaný zekken, kterému jeho tým dokonale servíroval situace, v nichž soupeře naprosto demoloval. Po svém představení se může pyšnit průměrným 340 ACS a 28 killy za mapu.

Neděle bude ale zkouška ohněm, protože narazí na fénixe. Favorizovaní FPX se v úvodním klání proti týmu KRÜ Esports zezačátku trápili a vypadalo to na výprask. Jenže to by nebyli šampioni posledního Masters, kdyby neměli schovaná esa v rukávu a mapu v prodloužení nezískali pro sebe. Na Bindu, kde tuto sezónu KRÜ ani jednou neprohráli, čekala diváky velkolepá podívaná a šok pro jihoamerické fanoušky. Andrey „Shao“ Kiprsky a Pontus „Zyppan“ Eek si ze soupeřů udělali cedník a ukázali, že si jdou pro další titul.

Večerní souboj mezi 100 Thieves a DRX byl jen pro diváky s pevnými nervy. Úvodní mapa byla po pěti prodlouženích nejdelší za dosavadní průběh. Pro hráče to bylo vyčerpávající a pro 100T také nakonec velké zklamání, protože Kim „MaKo“ Myeong-kwan neměl v povaze míjet cíl a svůj tým dovedl k vedení. Jak moc to bylo pro americkou sestavu zdrcující? Následný Fracture totiž má korejský celek v malíku. Soupeři nedali šanci a stávají se třetím čtvrtfinalistou a sami se podívejte, jaké emoce to v hráčích vyvolalo.

Jak bylo už výše zmíněno, neděle nabídne souboj XSET a FPX, který vyšle vítěze skupiny C do play-off. Předtím nás ale čekají první eliminační zápasy. S Istanbulem se budou muset rozloučit první účastníci, ve 14 hodin si to BOOM Esports rozdá s japonskou ZETA DIVISION. Poslední šanci bude mít také Adil „ScreaM“ Benrlitom a jeho Team Liquid, kterého čeká nebezpečná čínská sestava EDward Gaming.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.