Přejít k hlavnímu obsahu

ScreaM ještě neřekl poslední slovo! Bratrské duo na stagi válelo a stále je ve hře o play-off

5. 9. 2022 | 08:00 VALORANT Reportáž
Za námi je první eliminační den a na istanbulskou stage se již nepodívá BOOM Esports a EDward Gaming. Nemusí se ale za své výkony stydět, už jenom dostat se na Champions je úctyhodný výkon. Do play-off je ale nepustily celky Team Liquid a ZETA.
TL Scream, TL Jamppi a TL Nivera
TL Scream, TL Jamppi a TL Nivera
Zdroj: VCT

Pro japonské diváky byl již večer, když oblíbená ZETA DIVISION nastoupila do zatím nejdůležitějšího zápasu této sezóny. Na stole bylo vypadnutí, konec, který by byl pro hráče a jejich fanoušky srdcervoucí. Japonské mutace streamů tvořily statisíce diváků, čímž opět dokázaly, jak je tamní komunita podporující.

Support byla potřeb, protože úvodní mapa jim v rozhodujícím kole unikla a tým se ocitl se v nepříjemné situaci. Druhou ale zuby nehty ZETA hvězdy uhrály a bylo se opravdu na co koukat. Koji „Laz“ Ushida zářil od začátku do konce a jeho spoluhráči byli na koni. Fracture už byl jen finální fází tohoto masakru, BOOM Esports si ani neškrtli a museli naplnit roli prvního končícího týmu na šampionátu.

Team Liquid nastoupil do souboje s čínskou sestavou EDward Gaming v úplně jiné formě. Najednou vše bylo tak, jak má být, a sestava kolem Adila „ScreaM“ Benrlitoma šlapala jak hodinky. Jasně získali první mapu a s velkým sebevědomím vkročili na Breeze, kde tento rok prohráli jenom jednou. EDG se vzpamatovali až příliš pozdě, vzmohli se pouze na prodloužení, ale cílovou rovinku už TL dokázali dotáhnout do konce.

BOOM Esports a EDward Gaming se tedy loučí, ale někteří hráči, jako například osmnáctiletý Yongkang „ZmjjKK“ Zheng, si rozhodně udělali na scéně jméno. Určitě o nich ještě hodně uslyšíme.

Na programu bylo původně také klání mezi FPX a XSET, ale několik hráčů se necítilo dobře, proto se odehraje po pondělním programu. Ten nabídne další dva souboje o přežití. KRÜ Esports nebo XERXIA, jenom jeden tým může pokračovat. Ta samá pravidla platí také pro Fnatic a FURIA.

Skupinová fáze Champions po pátém hracím dni
Skupinová fáze Champions po pátém hracím dni
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.