Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality postupují do play-off EPL bez jediné prohry! NIP balí kufry

5. 9. 2022 | 18:23 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina A ESL Pro League je minulostí. Vitality projeli první fází EPL 16 ve velké formě a bez problémů postupují do play-off. Druhé místo si po zlepšených výsledcích připsali Fnatic, třetí příčku berou Natus Vincere.
Vitality na EPL 16
Vitality na EPL 16
Zdroj: ESL (s povolením)

Skupina A v největší lize Counter-Striku, jménem ESL Pro League, si připravila hned několik velkých překvapení. V hlavní roli byli Vitality, Fnatic a NIP. Ovšem ne tak úplně ze stejných důvodů.

Zatímco Vitality a Fnatic postoupili bez větších problémů ze skupiny, NIP, kteří vcházeli do turnaje jako jeden z favoritů na postup, si připsali pouze dvě výhry.

Ninjové nevýhrali ani nad Fnatic nebo Spirit, což pro tým, který se aktuálně nachází v světové top 6, je neuspokojivý výsledek. Nemluvě o tom, že od Fnatic dostali na obou mapách nářez 16:4.

Co za tím vším stojí? V posledních zápasech NIP jsme si mohli všimnout, že hvězdný rifler REZ často bere do ruky Es3tagovu kouzelnou hůlku. Je tedy možné, že NIP momentálně nemají plnohodnotného snipera a stále se hledají.

Pod očekávání zahrála i světová dvojka Natus Vincere, která z pěti odehraných zápasů vyhrála pouze dva, a to nad týmem Spirit v poměru 2:0 a nad Fnatic 2:1. I to jim díky systému EPL stačilo. Utrpěli například porážku 0:2 ze strany týmu Endpoint, který se na začatku turnaje nacházel na sedmatřicátém místě ve světovém žebříčku. Pro Endpoint to byla jediná výhra, kterou si v rámci EPL připsali. Jediné co se jim krom zničení NaVi povedlo, bylo sebrání mapy týmu Spirit.

Skupina B začíná ve středu 7. září a zápasy budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

Výsledky skupiny A
1.Vitality5-0
2.Fnatic3-2
3.Natus Vincere2-3
4.Spirit2-3
5.Ninjas in Pyjamas2-3
6.Endpoint1-4
Partneři EPL 16
Partneři EPL 16
: PLAYzone