Přejít k hlavnímu obsahu

Opravdový CS:GO maraton. Dynamo Eclot vyhrálo čtyři důležité zápasy v jednom dni

6. 9. 2022 | 12:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot má za sebou možná nejnáročnější den letošního roku. V jednom dni se jim totiž sešly důležité zápasy tří různých turnajů. Ve třech ze čtyř zápasů navíc potkali ten stejný tým. CS:GO tým z Pardubic se však nezalekl a všechny duely dokázal ovládnout!
DNE vs. oskar
DNE vs. oskar
Zdroj: koláž Dynamo Eclot

Náročný den začal v 10:00 čtvrtým kolem Contenders části Elisa Invitational Fall. DNE už měli na kontě dvě prohry, takže další si dovolit nemohli, jinak by se s účastí v hlavní fázi mohli rozloučit. Jejich soupeřem byl tým JANO v čele s legendárním Finem Aleksim „allu“ Jalli. Ten byl nejlepším hráčem svého celku, ale ani to nestačilo na výhru. DNE otočili nepříznivou sérii a budou čekat, na koho narazí v rozhodujícím zápase.

Hlavní soustředění Dynama Eclot směřovalo na Tipsport CS:GO Praha. Po sobotní prohře nad TITANS a výhře s Cryptovou je v pondělí po obědě čekal decider, a v něm opětovné střetnutí s Titány. Úvodní mapu Mirage zvládli vyhrát v prodloužení a DNE zvolený Dust II byl jednostrannou podívanou. Odplata se pardubickému celku povedla na jedničku, a nebude tak chybět mezi čtyřmi nejlepšími týmy na LAN finále.

To ale stále nebylo všechno. Večer je totiž čekala první fáze SteelSeries Nova Cupu, odkud je možná se dostat až na BLAST Premier Fall Showdown. V úvodní BO1 vyřadili SC esports a následně se postavili... opět TITANS! Třetí střetnutí ve dvou dnech dopadlo pro DNE vítězně, ačkoliv tentokrát po vyhraném Dustu mapu Mirage nezvládli. Rozhodnout se muselo na Infernu, které ale bylo plně v režii Dynama Eclot. Odměnou je možnost ve druhé fázi turnaje vyzvat slavnou organizaci fnatic, a případně i TOP 10 tým Movistar Riders.

Odehrát devět oficiálních map v jednom dni, to chce opravdovou výdrž. A co teprve, když si uvědomíte, že všechny zápasy vyhráli? Herní den týmu trval okolo 13 hodin, do čehož ani nepočítáme ranní rozehru. Hráči Dynama Eclot za včerejší výkonnost mohou být vděční i týmovému programu Improving Esports.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.