Přejít k hlavnímu obsahu

Herní doupě Sampi v novém kabátě! Jak vypadá gaming house české esportové organizace?

6. 9. 2022 | 15:30 Zajímavost
V září 2018 založil český fotbalista Jakub Jankto esportový klub Team Sampi. Od té doby už organizace ušla pořádný kus cesty. Spolu se samotným týmem se mění také gaming house nedaleko Prahy. Po několika letech se domov Sampi dočkal potřebných upgradů.
Sampi gaming house
Sampi gaming house
Zdroj: Team Sampi (s povolením)

Jsou to již více než dva roky, kdy organizace Sampi světu představila svůj zbrusu nový gaming house. Žádný jiný tým se na česko-slovenské scéně mohl chlubit podobným vybavením a velikostí svého herního doupěte. Jenže svět esportu se neustále posouvá. V Sampi se tak rozhodli, že gaming house si žádá upgrade.

„Dynamicky se rozrůstající tým a neustálý vývoj si žádal i rozvoj a celkový upgrade našeho zázemí. Cítili jsme, že přerůstáme sami sebe,“ komentuje situaci Klára Ottomanská, COO Sampi. „V říjnu loňského roku přišel nápad upgradovat celý gaming house a vyrovnat jej světovým standardům,“ přibližuje Ottomanská cíle organizace.

Sampi Gaming House
Sampi Gaming House
Zdroj: Team Sampi

Na 540 m2 je hlavní změnou nový gaming room. Prostor, ve kterém hráči trénují a hrají své zápasy je nyní oddělen sklem a laděn do barev Sampi. „Dům byl navržen jako propojení designu naší značky a funkčního stylu,“ komentuje nový vzhled vedoucí dáma organizace.

Hráči mají k dispozici také dostatečné množství prostoru pro relax v nově vybudované Red Bull Chill Zone s arkádovým automatem a upravených ložnicích. Vše důležité uvidíte ve videu s průvodcem Jakubem Janktem.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.