Přejít k hlavnímu obsahu

Ve formě hrající ZEDKO a překvapení ENTERPRISE. Co ukázala základní část Tipsport CS:GO Praha?

6. 9. 2022 | 18:33 Counter-Strike 2 MČR
Turnaj Tipsport CS:GO Praha ještě není zdaleka u konce, i tak už napsal několik zajímavých příběhů. SINNERS si i přes horší formu posledních týdnů bez větších problémů došli pro postup do play-off. Dařilo se také ENTERPRISE, naopak Sampi.Tipsport nebudou s výsledkem spokojení.
SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Peter Brichta/PLAYzone

Fazóna ZEDKA a síla SINNERS

Česko-slovenské jedničce se nedaří tolik, jak jsou její fanoušci zvyklí. SINNERS jsou po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara ve fázi přestavby. Přišel Patrik „Zero“ Žúdel, tým se sžívá s pozměněným herním stylem a musí si zvykat na novou tvář. Na Tipsport CS:GO Praha to zatím vychází.

V průměru prohráli SINNERS na každé mapě jen necelých osm kol, jejich vítězství byla jednoznačná - 16:5, 16:9, 16:1. Jen proti TITANS nedosáhli SINNERS na požadovanou metu 16 vítězných kol.

V top 4 individuálních statistik turnaje se nachází hned trojice borců z liberecké organizace, na úplném vrcholu je Jindřich „ZEDKO“ Chyba. 24letý hráč se pyšní 1.54 HLTV Ratingem, přeskočil i výborně střílejícího Deyvida „h4rn“ Bencheva. V kolonce ADR atakuje ZEDKO hodnotu 100, za jedno kolo si připíše necelý jeden kill. Parádní představení, ve kterém bude chtít Jindřich Chyba pokračovat i v play-off.

Jindřich "ZEDKO" Chyba
Jindřich "ZEDKO" Chyba
: Peter Brichta/PLAYzone

ENTERPRISE pokračují v krasojízdě

Z uzavřené kvalifikace až do play-off. ENTERPRISE se na Tipsport CS:GO Praha daří a ukazují to v každém utkání.

Bad News Eagles, Entropiq Prague a Team NARCIS. Tyto celky vyzvaly ENTERPRISE v dosavadním průběhu kvalifikace a hlavního turnaje. Ani jeden z nich nedokázal EP porazit. Čtyři zápasy, čtyři výhry, jen dvě ztracené mapy. Taková je bilance slovenské organizace.

Největším skalpem je momentálně 35. tým světa Bad News Eagles. V utkání proti hlavnímu favoritovi turnaje se luxusním výkonem blýsknul již zmiňovaný Deyvid „h4rn“ Benchev. Bulharský sniper byl se skóre 63/37 daleko před svými kolegy a s AWP posílal k zemi jednoho soupeře po druhém. Další zkouškou bude 17. září v semifinále Dynamo Eclot.

Sestava ENTERPRISE
Sestava ENTERPRISE
: ENTERPRISE

Pád Sampi.Tipsport

Nejeden expert a fanoušek tipoval Sampi.Tipsport na postup mezi nejlepší čtyřku Tipsport CS:GO Praha. V silné konkurenci se ale zástupcům organizace Jakuba Jankta uspět nepodařilo.

V prvním utkání narazil česko-slovenský supertým na Bad News Eagles. Ani parádní výkon Matúše „MATYS“ Šimka (26/18) nestačil Sampi.Tipsport na vítězství. SMP proti balkánskému mančaftu prohráli 8:16. Čekal je tak boj v dolním pavouku proti Entropiq Prague.

Byla to vyrovnaná série. Týmy se tahaly o každý bod, nikdo nedominoval. Sampi.Tipsport zlomila vaz nepovedená druhá polovina na Dust2. Za CT získal favorit jen šest kol, což jej dostalo jen na hranici čtrnácti bodů. A to na výhru v CS:GO nestačí.

Silný nástup Entropiq Prague ještě stačili Sampi.Tipsport dorovnat. Postupně si ale hráči v černé a zelené vypracovali dostatečný náskok. Tým kolem Ladislava „GuardiaN“ Kovácse se po prohře 0:2 (14:16, 11:16) rozloučil se soutěží a ve Vodafone PLAYzone Areně se nepředstaví. 

Matúš "MATYS" Šimko
Matúš "MATYS" Šimko
: Sampi.Tipsport

Turnaj Tipsport CS:GO Praha pokračuje v sobotu 17. září semifinálovými zápasy. Od 15:30 na server nastoupí ENTERPRISE proti Dynamu Eclot, o tři hodiny později je naplánován špíl mezi SINNERS a Bad News Eagles.

V neděli 18. září se odehrají zápas o třetí místo a finále. Všechna utkání budete moci sledovat na česko-slovenském i anglickém Twitchi PLAYzone.

 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).