Přejít k hlavnímu obsahu

Heroes III Duel sílí. Rozjíždí se mezinárodní turnaje, hraje se o tisíce

8. 9. 2022 | 15:45 Gaming
Heroes III v modu Duel nabývá na síle, aktuálně jsou otevřené registrace do prozatím největšího mezinárodního Duel turnaje. Pojďme se podívat na přehled dosavadních šampionátů a jejích vítězů.
Heroes III Golden Goose tournament
Heroes III Golden Goose tournament
Zdroj: h3templates.com

Na úvod náhodným kolemjdoucím připomenu náš článkový seriál o Heroes III Duelu. Pokud byste se trápili se zprovozněním hry, doporučím tento videonávod a pokud byste si rádi udělali bližší představu, v čem template náhodné mapy Duel spočívá, odkážu vás na toto video. Pakliže jste v obraze, můžeme pokračovat.

Tato mateřská stránka Duelu kromě všech detailů mapy (modu) ve svém menu zobrazuje také položku turnaje. Každý turnaj má profesionálně sepsaná pravidla, vymezené ceny, objasněný způsob registrace a láká videopromem. Není pochyb o tom, že tvůrci si dávají velmi záležet na tom, aby Heroes III, jakožto hra starší než někteří z vás, byl konkurenceschopná a atraktivní. Vždyť Duel se od svojí poslední verze dokonce šibalsky 2.69n honosí přívlastkem „cybersport template“.

Aktuální turnaj pojmenovaný Golden Goose, v němž jsou otevřené registrace do 15. září, se poprvé koná pod záštitou portálu h3.gg. Tento web slouží jako takový rozcestník pro všechny Heroes III turnaje a národní mistrovství (povětšinou tedy pouze mistrovství Polska). V současné době je registrovaných 80 účastníků, kdy kromě všech známých top hráčů zde najdeme i řadu nováčků s nižším ratingem na online lobby. Jedná se tedy o ideální příležitost zkusit poměřit síly pro všechny čtenáře, které Heroes III Duel zaujal a kteří by rádi byli i víc než jen čtenáři, tedy např. stateční válečníci bojující v turnaji o čest a slávu a drobné kapesné. Podmínkou je pouze registrace na webu h3.gg a dosažitelnost na Discord kanále h3.gg.

A kdo, že jsou favorité? Kdo jsou chrabří bojovníci, kteří mají na pažích zářezy z minulých turnajů?

První turnaj Elite Duelist se konal 2. prosince 2021, pomocí donatů se podařilo vybrat na prize pool krásných 62 000 rublů, což při tehdejším kurzu znamenalo zhruba 20 000 Kč. Prvním vítězem se stal rumunský hráč Kyraha, který je od té doby, co je Duel Duelem, považován za nejlepšího hráče světa. Druhý byl Polák Gongwazy a třetí Rus DreamsHunter.

Druhý turnaj na sebe nenechal dlouho čekat. Jmenoval se Ice Cup a odstartoval 3. ledna 2022. Prize pool se vyšplhal na 40 000 rublů (asi 13 000 Kč). V turnaji opět dominoval Kyraha. Na druhém místě byl nejznámější polský Heroes 3 streamer Biomhammer. Třetí byla, překvapivě, v Heroes III známá ruská tvář Twaryna.

Následně se v únoru a březnu 2022 konaly dva hybridní turnaje, které byly zaměřeny na podobné, leč více šílené templaty, jako je Duel. Jmenovaly se French Tournament II a Jebus Roulette 4.

28. května začal klasický Duel turnaj, příhodně pojmenovaný Fuck War Let's Duel. Ten však neměl otevřené registrace, neboť se ho zúčastnilo pouze 8 pozvaných elitních hráčů. Nebylo žádným překvapením, že zvítězil opět Kyraha, nicméně příjemným překvapením bylo, že do finále k němu se probojoval nejznámější Heroes III streamer a youtuber Lexiav. Třetí byl ruský mladík Renni. Tito hráči si rozdělili 16 000 Kč.

V současné době vrcholí play-off v turnaji King of Duel. Tento turnaj byl opět speciální, a to v tom, že registrace byly sice otevřené všem, nicméně platilo se vstupné 10 euro, přičemž prize pool bude rozdělen mezi TOP 8. Turnaj měl i českého zástupce H34Da (ehm), kterému se ale příliš nedařilo (ehm, ehm) a do play-off nepostoupil. Kdo si odnese celkový prize pool ve výši zhruba 400 eur, je tedy ve hvězdách.

Turnaj Golden Goose bude prozatím největší, již bez donatů činí prize pool 900 zlotých, tedy okolo 4700 Kč + hardware v hodnotě dalších 2300 Kč. Všem zúčastněným tedy přeji hodně štěstí a divákům hodně zábavy. Nějaké hry se nepochybně objeví také na českém Heroes III Youtube kanále.

Bývalý mistr ČR 2009 ve Warcraftu 3, nejlepší Starcraft 2 hráč za rok 2012, hrdý otec dvou dětí a tvůrce Youtube Heroes 3 videí.