Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý fotbalista Arsenalu míří do esportu. Lord Bendtner zakládá vlastní tým

7. 9. 2022 | 10:07 Counter-Strike 2 Zajímavost
David Beckham, Sergio Agüero, Casemiro, Jakub Jankto a nyní i Nicklas Bendtner. Co těchto pět fotbalistů spojuje? Záliba v esportu. Dánský „Lord“ se zařadil po bok jiných fotbalových hvězd, které si založily svůj esportový tým. Ten ponese název Prosapia Esport a bude se soustředit na mladé talenty v CS:GO.
Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner
Zdroj: Rosenborg / Adidas

Pandemie koronaviru u spousty lidí vytvořila nové zájmy, koníčky. Přesně takto se bývalý dánský fotbalista Nicklas Bendtner dostal k CS:GO, díky němuž si udržel kontakt s okolním světem. Jak rostlo jeho zapálení, tak se dozvídal stále více i o esportu jako průmyslu. Neodolal a pro mladé hráče založil novou organizaci.

Její vznik byl naznačen už před několika týdny, kdy byla do dánského registru zapsána společnost Prosapia Esport ApS. Nyní už je vše oficiální, a právě Prosapia bude název herního týmu, který založil sám „Lord“.

Bendtner tímto krokem navázal na jiné bývalé hvězdy – Davida Beckhama a jeho Guild Esports nebo Sergia Agüera a jeho KRÜ Esports. Vlastní organizace mají i stále aktivní fotbalisté, Casemiro nebo Jakub Jankto.

Hlavním cílem CS:GO týmu někdejšího hráče Arsenalu či Juventusu bude podpora mladých talentů, aby mohli snáze dosáhnout svých cílů. Průměr hráčské pětice je necelých 18 let, všichni jsou školou povinni.

Základním pilířem sestavy je Rasmus „Equip“ Christensen, který naposledy působil v AGF Esport. V jednom ze svých bývalých angažmá se potkal i s dalšími staronovými spoluhráči, Rasmusem „Scr0b“ Poulsenem a Jonasem „Boye“ Østergaardem. Oba tito hráči spolu hráli také za školní tým Fjerritslev Gymnasium.

Čtvrtým článkem sestavy je Alexander „tOPZ“ Miklagaard, jenž při loňské kvalifikaci na Major oblékal dres MASONIC. Celou pětici uzavírá William „sirah“ Kjærsgaard, který v 15 letech patří mezi naděje dánské CS:GO scény. Sestavu Prosapia Esport bude mít pod palcem neznámý trenér Nikolaj „Decode“ Petersen.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.