Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi vítají novou posilu. Do FIFA divize přichází talent z Liberce

8. 9. 2022 | 09:00 EA SPORTS FC 24 Přestup
Po odchodu Dominika „Seron“ Čermáka byl FIFA tým organizace Sampi opuštěný. Po dvou týdnech však do týmu Jakuba Jankta přichází Michal „Mrkyy“ Mrkos. Mladý borec, který v uběhlé sezóně reprezentoval Slovan Liberec, jde o level výš.
Michal "Mrkyy" Mrkos
Michal "Mrkyy" Mrkos
Zdroj: Sampi (s povolením)

Organizaci Sampi bez FIFA hráče si dokáže jen málokdo představit. Roky je tým součástí tuzemské scény a jeho hráči tradičně bojují o přední příčky. Ať už jde o Dominika „Seron“ Čermáka, nebo Matěje „Miki“ Mikana, Sampi byly vždy spojení s kvalitou. Tu má nyní přinést Michal „Mrkyy“ Mrkos.

17letý hráč se především ve FIFA 22 zařadil mezi širší česko-slovenskou špičku. V dresu FC Slovan Liberec esports porazil v osmifinále e:LIGY hvězdy AC Sparta Esports Jana „Emerickson“ Krupičku a Martina „Caster“ Štěpána. Na WD_BLACK FIFA Cupu postoupil mezi nejlepší osmičku, kde jen těsně podlehl Martinu „Dalas“ Vujtíkovi.

S každým turnaje se Mrkyy posouval. Svými výkony zaujal nejen fanoušky, ale také ostatní týmy. K přestupu se pro portál PLAYzone vyjádřila také Klára Ottomanská, COO Sampi.

Mrky se v letošním ročníku ukázal jako velmi dobrý a talentovaný hráč. Díky svým výkonům se dostal do hledáčku našeho týmu. Několik měsíců jsme měli možnost sledovat jeho hru a celkovou osobnost. Oslovil nás nejen svým zápalem do hry, ale zejména tím, jak se zcela odlišným budgetem FIFA pointů dokázal konkurovat těm nejlepší na CZ/SK scéně. Práce s mladými talenty se nám ukázala jako dobrá cesta, proto i FIFA nebude výjimkou. Těšíme se na nadcházející sezónu a věříme, že to bude velmi zajímavá podívaná.
Klára Ottomanská, COO Sampi
Štítky: fifa, Sampi, Mrkyy
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).