Přejít k hlavnímu obsahu

ScreaM se vrací před publikum! Team Liquid porazil miláčky turnaje a postupuje do čtvrtfinále

8. 9. 2022 | 10:20 VALORANT Reportáž
APAC region roní slzy. Všechny tři vyslané celky padly, včetně týmu Paper Rex s fanoušky po celém světě. Posledním hřebíčkem do rakve jim byla sestava TL vedená hvězdným střelcem. Historický moment zažívá také Brazílie, která bude mít poprvé svou delegaci v osmičce nejlepších na mistrovství světa.
ScreaM se raduje z vyhraného kola
ScreaM se raduje z vyhraného kola
Zdroj: VCT

Velké zklamání po tak úspěšném ročníku hlásí APAC region. Thajský celek XERXIA, indonéská sestava BOOM Esports ani singapurská organizace Paper Rex nedokázaly najít cestu ze skupin. Poslední zmíněná k tomu měla nejblíže, nicméně Team Liquid s hvězdnými bratry Adilem „ScreaM“ a Nabilem „Nivera“ Benrlitomovými na palubě si dělal stejný zálusk na play-off.

Od začátku to byla přetahovaná, která hned na první mapě končila dokonce druhým prodloužením. Finský jednadvacetiletý talent Elias „Jamppi“ Olkkonen se dostal do formy, již mu mohou ostatní Chamber hráči na turnaji jen závidět, a pomohl svým spoluhráčům získat vedení.

Na druhé, nové mapě Pearl, byl MVP první mapy opět stěžejním článkem, ale sám na to nestačil. V PRX se probudilo dynamické duo Jason „f0rsakeN“ Susanto, Jing Jie „Jinggg“ Wang a doslova převálcovalo evropské střelce. Velice dominantním výsledkem 13:4 byl stav série vyrovnán.

Co nefungovalo na předešlé mapě, rozhodně fungovalo na Ascentu. ScreaM je jediným hráčem celého šampionátu, který hraje Phoenixe a využít jeho potenciál tedy rozhodně umí. Neponechal nic náhodě a dovedl TL k postupu do play-off. Zároveň tím vyřadil miláčky turnaje.

Podobné tempo mělo i další utkání. ZETA DIVISION a LOUD si zopakovali úvodní souboj, který tehdy skončil ve prospěch brazilského mančaftu. Japonští hráči se sice snažili zuby nehty, ale i tak první mapu v rozhodujícím kole nezískali na svoji stranu.

Následoval ještě těžší úkol, na následujícím Ascentu byli silně favorizovaní brazilští střelci. Devatenáctiletá hvězda týmu, Erick „aspas“ Santos, vytáhla všechna esa z rukávu a bylo vymalováno. Jasně 13:5 si LOUD pojistili svou čtvrtfinálovou účast. Bude to vůbec poprvé, co se brazilský tým podívá nejen do play-off, ale zároveň před publikum.

ZETA a celá japonská komunita předvedla letos parádní jízdu, ale celý ročník zakončuje neúspěchem. O posledních čtvrtfinalistech se rozhoduje ve čtvrtek. Nejprve budou muset FunPlus Phoenix napodobit výkon z posledního střetu s KRÜ Esports, protože jen jeden z nich si to pomaže dále. Poslední spot připadne fnatic nebo 100 Thieves, přičemž posledně evropská sestava strádala. Od 16 hodin na Twitchi!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.