Přejít k hlavnímu obsahu

+48 za dvě mapy! Ruský hráč se utrhl ze řetězu a zapsal se do historie

8. 9. 2022 | 11:18 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ruský Cyberpark Cup není pro evropské fanoušky nijak zajímavým turnajem. To platilo až do výjimečného výkonu, který předvedl Danil „Porya“ Poryadin. 21letý hráč o sobě dal po delší době opět vědět, a zapsal se tak do historických tabulek.
Danil „Porya“ Poryadin
Danil „Porya“ Poryadin
Zdroj: PGL Esports

Danil „Porya“ Poryadin byl součástí původního týmu Gambit Youngsters, který se už bez něj posléze usadil na světový trůn a nyní hájí barvy Cloud9. Sám 21letý hráč se ale úplně nevytratil, nechyběl totiž na posledních dvou Major kvalifikacích, kde oblékal dresy AVE a ASG. Dnes již ale reprezentuje tým 9 Pandas.

Právě se současným působištěm se účastní turnaje Cyberpark Cup, kde se hraje o dva sloty v LAN finále. 9 Pandas spadli do pavouka poražených, v němž vyzvali tým Websters. Porya disponoval dobrou formou, ale výkonem, jakým se v tomhle duelu předvedl, předčil všechna očekávání a zapsal se do historie.

Na úvodní mapě Overpass se diváci dočkali pouhých 22 kol, ale Poryovi to vůbec nevadilo. I přesto totiž stihl nastřílet neuvěřitelných 40 killů, čehož dosáhl průměrným 180 poškozením na kolo. Druha mapa Dust II měla trvání jen o dvě kola delší, Porya v nich nasázel dalších 26 killů. Konečná bilance – 66 zabití a pouhých 18 smrtí za 46 kol. Za dvě mapy nasbírat K/D rozdíl +48, to je na jakékoliv úrovni něco naprosto nevídaného.

Postup na LAN finále ale 9 Pandas ještě jistý nemají, svoji jízdu dnes potřebují zakončit proti RCL.

9 Pandas vs. Websterz
9 Pandas vs. Websterz
Foto: HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.