Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot má skalp 7. nejlepšího týmu světa! Na BLAST Premier ale nepostoupí

9. 9. 2022 | 15:59 Counter-Strike 2 Reportáž
Šampion Tipsport CS:GO Online dobývá také Evropu. Dynamo Eclot aktuálně působí hned v několika turnajích, a právě v jednom z nich se mu ve čtvrtek podařilo porazit sedmý nejlepší tým světa! Movistar Riders tak po neúspěchu v RMR kvalifikaci zažívá další bolestivou ránu.
Dynamo Eclot s trofejí Tipsport CS:GO Online
Dynamo Eclot s trofejí Tipsport CS:GO Online
Zdroj: Dynamo Eclot

Neuvěřitelný kousek se Dynamu Eclot podařil v turnaji SteelSeries Nova Cup. Po úspěšné Stage 1 sice na úvod Stage 2 nestačil na slavné fnatic, ale po vyčistění hlavy se nezalekl ani dalšího úspěšného soupeře. Movistar Riders v prvním kole nestačili na SC esports, takže pardubický celek věděl, že také není bez šance.

Série začala na mapě Mirage, kterou si zvolil český tým. Soupeř za CT uhrál 9 bodů, čehož DNE využili a kvalitnější obranou opanovali první mapu poměrem 16:12. Nic s tím nezmohl ani nejlépe hrající Raúl „DeathZz“ Jordán Nieto. Sílu vlastního picku prokázal i soupeř, sedmý nejlepší tým světa podle aktuálního žebříčku si vybral Overpass, kde mu 5 bodů za útok stačilo, aby ve druhé polovině mapu otočil na 16:13.

Rozhodovat se muselo na Infernu. Obrana DNE byla do třetice kvalitní, ale stejně tak začali Španělé po změně stran srovnávat skóre. Antonio „MartinezSa“ Martinez Sánchez se jako nová posila chtěl ukázat, celkem nastřílel 30 fragů, z toho polovinu s AWP. Ani to ale Movistar Riders nestačilo, protože v klíčovém 30. kole nestihli po zvládnutém retaku zneškodnit bombu a Dynamo Eclot získává gigantický skalp!

Po tak obřím úspěchu se Filip „K1-FiDa“ Dvořák – který jako správný kapitán táhl svůj tým i herně – a jeho svěřenci po krátkém oddychu hned postavili estonským SC esports. V rozhodujícím kole pavouka se jim bohužel nepodařila potvrdit možná nejprestižnější výhra své historie. SC triumfovali 16:8, 16:14 a zůstávají ve hře o BLAST Premier Fall Showdown, DNE nepomohl ani fenomenální výkon Martina „Dytor“ Handla.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.