Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq ve společnosti NIP a Astralis. Další slavné celky přivítaly ženské sekce

9. 9. 2022 | 14:20 Counter-Strike 2 Přestup
Ženské CS:GO je v letošním roce na historickém vzestupu, což si nenechávají ujít známé organizace. S polskou sestavou do něj vstoupili třeba Entropiq s polskou sestavou, po Natus Vincere, BIG nebo Nigma Galaxy se s mezinárodními pěticemi jako další přidali NIP a Astralis.
Nová sestava Astralis female
Nová sestava Astralis female
Zdroj: Astralis

Mezinárodní soutěž ESL Impact začíná svoji druhou letošní sezónu. Ještě před startem ale došlo ke dvěma velkým přestupům. Pozvánku obdržela nová sestava LIVS, která posléze oznámila přestup pod křídla Ninjas in Pyjamas. Pětice v čele s Tilde „7licious“ Byström byla nalosována do skupiny A, kde na úvod nestačila na úřadující mistry Evropy se slovenskou hráčkou Kateřinou „Kat“ Vaškovou, tým Nigma Galaxy. Ve stejné skupině se nachází i Entropiq, královny pražské organizace čeká v historicky největší ženské lize premiéra.

Netrvalo dlouho a na vlak nových akvizicí naskočila i dánská mašina Astralis. Ani ona nešla pro lokální tým, ale pro mezinárodní sestavu, která do ligy postoupila jako SUL CLAN. Její hlavní tváří je Aurora „⁠aurora⁠“ Lyngdal, jež naposledy vedla holky z GODSENT. Také Astralis Female mají za sebou první zápas ligy, dopadl však stejně jako u NIP. Jejich katem se stala sestava BIG EQUIPA, duel to však byl hodně vyrovnaný. Astralis jsou zvyklí na boje o nejvyšší příčky a jiné to nebude ani tady. Ve skupině je čeká i sestava NAVI Javelins.