Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE a Dynamo Eclot chtějí zaútočit na domácí trůn! Kdo na tom bude lépe?

10. 9. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
Kvalifikace a skupinová fáze Tipsport CS:GO Praha je za námi, z několika desítek účastníků zůstává v boji o titul už jen čtveřice nejlepších týmů. Semifinálový program 17. září odstartují Dynamo Eclot a ENTERPRISE, kteří se v česko-slovenském duelu utkají o první místenku ve finále. Současně jde i o pomyslný souboj o to, kdo to se sesazením SINNERS myslí nejvážněji.
manguss vs. Dytor
manguss vs. Dytor
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot zažívá krásnou sezónu. Na kontě má titul z EPULZE Invitational a tři další finálové účasti v evropských turnajích. Na mezinárodní scéně se objevuje stále častěji, tenhle týden dokonce získalo skalp 7. nejlepšího týmu světa, Movistar Riders. Něco takového v dřívějších letech nebylo zvykem. Pardubický celek se nejvíce rozjel po příchodu Martina „Dytor“ Handla, který je hlavní hvězdou, ale nezaostává ani zbytek týmu. Sladkou odměnou za dlouhodobě tvrdou práci byla výhra předchozí zastávky Tipsport CS:GO Online.

Do play-off DNE postoupili na úkor TITANS, které mimochodem potkali třikrát za sebou a týmy se musely navzájem studovat, aby příští střetnutí bylo ještě lepší. První prohra 12:16 nastartovala DNE ke dvěma následným výhrám v BO3 sériích. Ve skupině jim zatopila Cryptova, vítězství nad Titány bylo ale zasloužené a díky tomu si poprvé v letošní sezóně vybojovali možnost zahrát si před živým publikem. Nábojů bude mít LAN finále hned několik, a je jisté, Dynamo Eclot uvidíme ve Vodafone PLAYzone Areně v té nejlepší formě.

Ještě o něco lépe jsou na tom ale letos ENTERPRISE. Je to až k nevíře, ale tým se skutečně dokázal vypořádat se dvěma milionovými odchody a v současnosti šlape jako dobře namazaný stroj. Výkonnostně naprosto jasně vyčnívá Deyvid „h4rn“ Benchev, ale současně může všech pět hráčů aktuální sestavy vyhrávat zápasy. V minulém týdnu získali skalp TOP 30 týmu Eternal Fire a krátce na to potvrdili dobrou fazónu i ve skupinové fázi Tipsport CS:GO Praha proti Bad News Eagles. Už jen to zvedlo jejich kredit o stupeň výše.

Dokud se organizaci podaří udržet h4rna, mohou naprosto vážně pomýšlet na sesazení SINNERS. Ano, tahle příběhová linie se tu neobjevuje poprvé, ale v současnosti mají (opět?) všechny předpoklady k tomu, aby to během závěru letošní sezóny dokázali. S Dynamem Eclot se perou o pozici domácí dvojky, na Tipsport CS:GO Online vyhořeli, ale teď jsou ve velké pohodě a míří vysoko. Výhrou skupiny si zajistili papírově nejslabšího soupeře pro semifinále, ale tento zápas může ledacos ukázat. Publikum umí dělat divy.

Za většího favorita budou ENTERPRISE, s čímž souhlasí i nabídka Tipsportu. EP jsou dle kurzů největším favoritem na postup do finále ze všech semifinalistů. Kvantitativně souhlasí i sázkaři, zatímco větší obnos byl v tuto chvíli poslán na výhru Dynama Eclot. EP to jednoduché mít ani zdaleka nebudou, protože oba týmy například na HLTV.org dělí pouhých 7 bodů v žebříčku a poslední měření sil na konci července DNE zvládli lépe. Oba mohou v současné formě útočit na TOP 50, proto se dá očekávat, že semifinálový den nabídne pořádné bitvy. A tak to máme rádi! Nenechte si to vyvrcholení ujít naživo, nebo na našem Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.