Přejít k hlavnímu obsahu

Změna pro Evropu! Pravidla losu mistrovství světa nemusí platit

9. 9. 2022 | 20:55 League of Legends Zajímavost
Pravidla losu základních skupin světového šampionátu jsou jasná - nemohou se potkat týmy z jednoho regionu. Pro čtvrtý seed z evropské nejvyšší ligy LEC to však letos platit nebude. „Tuto aktualizaci provádíme proto, že v době, kdy jsme nahradili 1. nasazený tým LCL 4. nasazeným týmem LEC, bylo již nasazení do soutěže uzavřeno,“ zdůvodňují Riot Games změnu.
LEC 2022
LEC 2022
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Po několika letech má Evropa znovu čtyři místa na mistrovství světa v League of Legends. Důvodem tentokrát nejsou dobré výsledky z posledních let, nýbrž vyloučení LCL. V Play-In fázi se tak objeví dva evropské mančafty.

A to je potíž. Pokud by totiž všechny oba postoupily, měla by Evropa v jednom koši dva týmy a los by byl problematický.

Tomu chtějí Riot Games předejít tím, že pro čtvrtý tým z LEC neplatí pravidlo, kdy se dva celky z jednoho regionu nemohou potkat ve stejné skupině. Teoreticky bychom se tak mohli dočkat skupiny s hned třemi západními mančafty (2x EU, 1x NA).

Los se uskuteční těsně po skončení aktuálního splitu LCS, tedy po nedělním finále v noci z neděle 11. září na pondělí 12. září.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).