Přejít k hlavnímu obsahu

Vyprodaná aréna a boj o titul. Evropské League of Legends pozná šampiona

10. 9. 2022 | 16:10 League of Legends Preview
Švédské Malmö bude hostit první pořádné offline finále LEC po třech letech. Fanoušci evropského League of Legends jsou natěšení, stejně tak tři celky, které se na stage představí. V sobotu se Fnatic a Rogue porvou o postup do finále, ve kterém již čekají G2.
LEC Finals
LEC Finals
Zdroj: Riot Games

Narvaná hala, tisíce diváků a desítka borců na stage. Offline akce LEC jsou konečně zpátky a Malmö čeká parádní show. V hlavní roli G2, Fnatic a Rogue. Hraje se nejen o titul, ale také přímý postup do základních skupin Worlds.

Nejblíže nablýskané trofeji pro vítěze jsou G2. Ti prošli horním pavoukem se ztrátou jediné mapy a skupiny světového šampionátu už mají jisté. Jinak jsou na tom RGE a FNC.

Sobotní BO5 rozhodne o mnohém. Kdo zvítězí, doplní caPse a spol. v top 2 evropského seedingu na Worlds. Zároveň poznají G2 Esports soupeře pro nedělní finále.

Rogue a Fnatic prožívají zcela odlišné splity. Zatímco první jmenovaný mančaft odehrál tradičně dobrou základní část a následně si v prvním kole horního pavouka poradil s MAD Lions, tak Fnatic se do poslední hry strachovali o samotný postup do play-off, stejně jako o výhru nad XL v lower bracketu.

Stěžejní momenty nakonec hráči v černé a oranžové zvládli a po demolici Misfits a MAD Lions se kvalifikovali do top 3. Proti Rogue mohou odčinit zaváhání z jara a znovu se podívat do finále. RGE jsou ale stále velice silným týmem, dá se tak očekávat vyrovnaná série a náročný boj o top 2.

Finále dolní části pavouka začíná v sobotu od 17:00, boj o titul pak ve stejný čas v neděli. Živě můžete zápasy sledovat na Twitchi LEC či s českým komentářem na HITPOINT.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).