Přejít k hlavnímu obsahu

Kolaps Fnatic a konec českých nadějí. Humanoid ve finále nebude

10. 9. 2022 | 21:00 League of Legends Reportáž
Dva splity, dva bronzy pro Marka „Humanoid“ Brázdu v dresu Fnatic. Po povedené první hře prohrál mančaft kolem českého midlanera tři hry v řadě a do finále LEC se nevrátí. G2 Esports vyzvou v neděli Rogue, kteří zároveň postoupili do základní skupiny mistrovství světa.
Humanoid končí na třetím místě
Humanoid končí na třetím místě
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Tři BO5 série v řadě vyhráli Fnatic a v sobotu si šli pro čtvrtou oběť. Rogue spadli do dolní části pavouka po prohře s G2 Esports a do zápasu šli podle většiny expertů v roli outsidera.

První hra napovídala tomu, že by se předpovědi mohly vyplnit. Fnatic přejeli Rogue, perfektním výkonem se blýsknul Marek „Humanoid“ Brázda se Sylasem. 11/1/6 pro českou hvězdu a FNC šli do vedení 1:0.

Rogue se poučili z úvodního mače série a Humanoida k Sylasovi v celém zbytku série nepustili. A bylo to správné rozhodnutí. Za Viktora, Azira ani Oriannu neměl Marek Brázda stejný vliv na vývoj utkání a nedokázal navázat na parádní představení.

Druhý zápas byl vyrovnanější, ale Rogue jej měli pod kontrolou. Třetí a čtvrtá hra už byly naprosté demolice, Fnatic nehráli ani zdaleka tak dobře jako v předchozích sériích a prohráli 1:3. Jejich cesta letním splitem LEC končí se třetím místem. Rogue se ve finále postaví G2 Esports.

Boj o titul začíná v neděli 11. září od 17:00. Živě můžete zápasy sledovat na Twitchi LEC či s českým komentářem na HITPOINT.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).