Přejít k hlavnímu obsahu

Technický problém ještě nemusí znamenat konec! Dokázal to brazilský sniper, málem vyhrál clutch

11. 9. 2022 | 18:02 Counter-Strike 2 Zajímavost
Brazilský profesionální hráč Henrique „HEN1“ Teles zažil v zápase proti BIG v ESL Pro League 16 nepříjemný moment. Uprostřed kola se mu zhroutila hra, a i když se stihl rychle dostat zpátky, zasekl se mu monitor. Musel proto najít kreativní alternativu.
HEN1 se dívá na obrazovku spoluhráče
HEN1 se dívá na obrazovku spoluhráče
Zdroj: ESL

Technické problémy jsou v esportu bohužel realitou. Někdy prostě nastanou a vy s tím můžete udělat jen velmi málo.

Zatímco některé esportové tituly, jako je League of Legends, mají systém pauz i další protiopatření, která mohou pomoci čelit chybám a výpadkům periferií, CS:GO kola probíhají bez přerušení od začátku do konce, přičemž pauzy mezi koly si mimo velmi vzácné okolnosti musíte vyžádat.

MIBR měli v 8. kole první mapy Vertigo proti BIG výhodu jednoho muže, když se však jejich odstřelovači zhroutila hra. HEN1 hru sice rychle restartoval a za malý okamžik se připojil znovu, jenže mu bohužel nefungoval správně monitor. A protože neměl jinou možnost, použil ke hře obrazovku svého spoluhráče, který právě sledoval jeho POV v rámci 1v2 clucthe.

Brazilcovi se podařilo vymazat jednoho člena BIG pěkným flickem, ale na druhého už nevyzrál. I tak to ale byl husarský kousek. Tento moment však pro MIBR, kteří zatím na turnaji nemají jeden jediný bod, znamenal začátek výrazného ztráty kol, Němci mapu otočili a celkově pak vyhráli 2:1. 

ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
: PLAYzone
Štítky: HEN1, MIBR, ESL Pro League
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.