Přejít k hlavnímu obsahu

Drtivá rána pro Evropu. Ani jeden ze tří týmů nevyhrál svá čtvrtfinálová klání

11. 9. 2022 | 11:00 VALORANT Reportáž
Evropské mančafty patří mezi nejobávanější po celém světě. Světový šampionát jim ale zase tolik nechutná. Ze skupin se probojovaly jen tak tak, ale hned na to jsou zase krůček od vyřazení. Ve spodním pavouku si budou muset všichni poměřit své síly.
OpTic yay a OpTic Marved
OpTic yay a OpTic Marved
Zdroj: VCT

Málokdo předpokládal, jak čistě se korejská DRX dostane tak daleko. Bez ztráty jediné mapy si zajistila sestava účast v play-off, kde se hned v úvodu strhla napínavá přestřelka. Soupeřem nebyl nikdo jiný než FunPlus Phoenix, kteří museli dohánět velikou ztrátu. Diváci však byli svědky hned šesti prodloužení, na jejichž konci měli měli navrch asijští hráči. Více energie už FPX nenašli a opět míří do spodního pavouka.

Následné jihoamerické derby mezi LOUD a Leviatán překvapivě ovládla první zmíněná brazilská sestava. Blýskl se především mladičký Erick „aspas“ Santos. Do tohoto střetu se Leviatán pyšnil všemi vyhranými pistolovými koly, díky kterým si pokaždé vydřeli vítězství, ale tentokrát jim poprvé tato jízda nevyšla. Stálo je to semifinálovou účast, naopak v neděli od 16 hodin si to s FPX rozdají o samotné přežití v turnaji.

Neuvěřitelný obrat předvedli hráči OpTic Gaming. Na první mapě nestačili na dominantní výkon týmu Liquid. Adil „ScreaM“ Benrlitom a jeho spoluhráči byli k nezastavení a dav byl na jejich straně. Jenže američtí střelci mají po boku obávaného El Diabla. Jaccob „yay“ Whitaker nemá den, kdy by nešokoval svět svým umem a následující dvě mapy šlapaly podle jeho hodinek. TL po porážce míří do spodního pavouka.

Stejný úkol měla i další evropská mašina. Fnatic s mladičkým Emirem Ali „Alfajer“ Bederem vítal burácející dav, jenž Matthew „Cryocells“ Panganiban se s nimi nepáral a posílal k zemi jednoho borce po druhém. Ač se objevoval náznak comebacku, vždy někdo z XSET včas zasáhl a zamezil mu. Ostrovní organizaci proklouzla mezi prsty i druhá mapa a ve spodním pavouku se v neděli od 19:00 utkají se svým rivalem TL.

Play-off
Play-off
Zdroj: VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.