Přejít k hlavnímu obsahu

Probouzí se zase COVID-19? ESL je nuceno zrušit akci v Číně

11. 9. 2022 | 14:32 Turnaj
Populární pořadatel turnajů ESL ruší velký turnaj v Číně. Důvodem je špatná koronavirová situace v nejlidnatější zemi světa. Vše se tak zřejmě přesune do „starého“ online formátu.
ESL
ESL
Zdroj: ESL

Zatímco většina zemí na východní polokouli se s pandemií vypořádala poměrně dobře a mnoho esportových turnajů, zejména v CS:GO, se vrátilo k pořádání velkých LAN akcí s živým publikem, Čína v poslední době zaznamenala opětovný nárůst infekce. Vládní úředníci podle agentury Reuters v posledních dnech doporučují obyvatelům některých měst, aby zůstali doma. V srpnu bylo dokonce zaznamenáno více než 10 000 nových infekcí.

ESL proto ruší akci Intel Extreme Masters China, která se měla konat v prosinci v neohlášeném čínském městě. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je právě „probíhající situace kolem COVID-19 a složitost pořádání mezinárodní soutěže v Číně,“ jak se uvádí v prohlášení.

ESL dodává, že v tomto regionu bude intenzivně sledovat vývoj pro rok 2023 a dál. Ačkoli Čína nikdy nebyla známá jako oblíbené místo pro pořádání turnajů, ESL patřila k pionýrům a v této asijské zemi už v letech 2018 a 2019 uspořádala IEM Šanghaj a IEM Peking.

Ve stejném prohlášení jsme se ještě dozvěděli o přesunu konferenční fáze 17. sezóny ESL Pro League, aby nekolidovala s podzimním finále BLAST Premier, které se koná od 23. do 27. listopadu. Pořadatel též dodal, že brzy plánuje odhalit kompletní rozpis na příští rok.

Štítky: IEM, Čína, ESL
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.