Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Francouzský prezident Macron potvrdil BLAST Major v Paříži

12. 9. 2022 | 14:12 Counter-Strike 2 Turnaj
Poprvé v historii se největší turnaj v Counter-Strike: Global Offensive podívá do Francie. Úvodní Major roku 2023 se odehraje v Paříži, oznámil na Twitteru sám prezident Macron. Pořadatelství se premiérově zhostí BLAST. Šampiona BLAST.tv Paris Majoru poznáme 21. května 2023.
BLAST bude organizovat první Major roku 2023
BLAST bude organizovat první Major roku 2023
Zdroj: Stephanie Lindgren/BLAST (s povolením)

Jubilejní dvacátý Major bude v mnohém speciální. Konečně se nejlepšího světového CS:GO dočkají i francouzští fanoušci, jejichž týmy patří dlouhodobě mezi nejužší špičku a sami diváci dokáží připravit perfektní atmosféru, jak ostatně ukázali na soutěžích po celé Evropě i v dalších esportových titulech.

Premiéra čeká také pořadatele BLAST. V posledních letech se postaral o desítky předních světových turnajů, v roce 2023 to bude poprvé s nálepkou Majoru. „Čekali jsme na správný okamžik, abychom vám přinesli nezapomenutelný Major. Ten čas nadešel právě teď,“ věří Robbie Douek, CEO BLAST.

Samotné oznámení Majoru v Paříži neproběhlo tradičně ze strany pořadatele. Postaral se o něj na svých sociálních sítích francouzský prezident Emmanuel Macron, jenž před letošními prezidentskými volbami sliboval pořádání předních esportových eventů. „Od května příštího roku, tedy za necelých 10 měsíců, se v naší zemi uskuteční akce, která oslaví své 10. výročí: BLAST.tv Major, vůbec první Major v Counter-Striku pořádaný ve Francii,“ překvapil Macron francouzské fanoušky.

BLAST slibuje nejlepší Major v historii. K tomu by měla dopomoci také BLAST.tv. „BLAST.tv bude domovem francouzského Majoru, kde se fanoušci mohou dostat blíže k dění než kdykoli předtím,“ přibližuje organizátor novou platformu pro sledování zápasů. „Inovativní a fanouškovské funkce umožní přizpůsobit si zážitek ze sledování, znovu prožít klíčové a vzrušující okamžiky a ovlivnit dění, které se odehrává před vašima očima,“ stojí na webu BLAST.tv.

Víme, že na BLAST.tv budou moci diváci sledovat všechny zápasy, ovlivňovat samotné vysílání hlasováním a ptát se na otázky přímo komentátorů a analytiků. Bližší informací pořadatel neprozradil.

BLAST.tv Paris Major se odehraje 8. - 21. května 2023. Play-off turnaje se odehraje v Accor Areně s kapacitou 20 300 diváků. Celkový prize pool soutěže činí 1 250 000 $.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).