Přejít k hlavnímu obsahu

Reboot spoluhráče za zlato? I to vás může v nové sezóně potkat

14. 9. 2022 | 08:00 Fortnite Spekulace
Reboot Van byl představen ve Fortnite v 8. sezóně 1. kapitoly a podle úniků je systém restartu přepracován a má být nahrazen efektivnější mechanikou. Reboot umožňuje vyřazené hráče přivést zpět do hry. Má to však háček, musíte nejdříve vzít reboot kartu spoluhráče z místa, kde zemřel.
Reboot Van
Reboot Van
Zdroj: Epic Games

Pokud kartu spoluhráče nevezmete, zůstane po zbytek zápasu mimo hru. Nedávné úniky však naznačují, že Epic Games by mohly tento systém restartu předělat. Již na začátku kapitoly 3 se objevily ve hře soubory, který naznačovaly vylepšený systém restartu. Více světla do tématu vnesl dataminer SouthieFromSTW1.

Na základě informací nalezených v souborech již nebudete muset získat a vzít reboot kartu spoluhráče. Jakmile někdo zemře, karta se automaticky objeví v inventáři jeho spoluhráčů. Stále však budete muset najít Reboot Van.

Zde přichází na řadu další změna. Oživení padlého spoluhráče bude za zlato – možná doslova i nad zlato. V současné době sice neznáme požadované množství zlata za oživení, ale vzhledem k tomu, že zlato lze ve hře najít snadno, můžeme klidně počítat s tím, že smrt spoluhráče by nás mohla vyjít pěkně draho. 

Úniky však dále uvádí, že Epic Games může svůj postoj změnit, protože zlato nikdy nebylo nezbytnou součástí pro vyhrávání zápasů. Nemluvě o tom, že v soutěžních módech se zlato nepřenáší do dalších her.

Žádné dostupné oficiální informace tradičně nesdělují, že Epic Games v nadcházející sezóně opravdu přidá změnu systému restartu do hry. Není totiž jasné, zda vývojáři na této funkci stále pracují, je hotová, nebo se ji rozhodli zrušit ve prospěch zachování tradičního systému. Věta „pokud to není rozbité, neopravujte to,“ platí pro tento scénář skoro dvojnásob. Stále je ale dostatek času doufat v to nejlepší.  

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.