Přejít k hlavnímu obsahu

El Diablo je k nezastavení! Na mistrovství světa zbývá pouhá šestice týmů

13. 9. 2022 | 10:21 VALORANT Reportáž
Po zklamání evropských týmů byly všechny nuceny pokračovat ve spodním pavouku. To odnesl Team Liquid, což znamená konec sezóny pro headshot mašinu ScreaMa. FPX i Fnatic jsou stále ve hře, a pokud svá příští klání oba vyhrají, budou muset poměřit síly spolu.
OpTic yay alias El Diablo
OpTic yay alias El Diablo
Zdroj: VCT

Dominance jihoamerických hráčů Leviatán ve skupinách byla proměněna v naprostý neúspěch. Nejprve prohráli 0:2 se svými brazilskými sousedy LOUD a následně je sestřelili FPX v zápase o přežití. Fnatic také podávají také výkony jako na houpačce. Po každé výhře následuje prohra, ale pokud chtějí pomýšlet na další postup, nesmí už znovu chybovat. Po porážce s XSET smetli Team Liquid, hvězdné duo Emir Ali „Alfajer“ Beder a Nikita „Derke“ Sirmitev nepochybně cítilo podporu publika a hráči trefili vše, co chtěli.

Poslední čistý štít na turnaji padl. Korejští DRX po přesvědčivých vítězstvích vyhořeli proti brazilským hvězdám LOUD, kteří jsou v parádní formě. Jenže ve finálovém zápase v horním pavouku nebudou mít lehkého soupeře. OpTic Gaming jej zvládli srazit na kolena již ve skupinách a nyní musí čelit tomuto nepříteli znovu. El Diablo navíc dokazuje, proč je nejlepším hráčem soutěže. Nikdo se momentálně nemůže pyšnit více než jedním MVP titulem, Jaccob „yay“ Whiteaker byl zvolen hráčem zápasu hned čtyřikrát!

Úterní program je pro evropské zástupce důležitý. V 16 hodin se mezi Fnatic a DRX rozhodne o prvním semifinalistovi spodního pavouka. O jeho doplnění se dozvíme hned poté, až se proti sobě postaví FunPlus Phoenix a XSET. Ve hře zůstává už jen šestice nejlepších týmů, nenechte si vyvrcholení šampionátu ujít!

Playy-off
Playy-off
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.