Přejít k hlavnímu obsahu

Konečná. Miley a spol. nestačily na Francii, Slovensko vypadlo s Rumunskem

13. 9. 2022 | 21:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropská kvalifikace na ženské mistrovství světa v CS:GO pokračuje druhým dnem. Ten první nebyl pro český ani slovenský výběr úspěšný, díky Double Elimination formátu ale oba týmy měly ještě druhou šanci. Ani ta ale nebyla vítězná a s turnajem se tedy loučí.
Katarína „Kat“ Vašková a Ljudmila „Miley“ Mikitová
Katarína „Kat“ Vašková a Ljudmila „Miley“ Mikitová
Zdroj: Nigma Galaxy / PLAYzone

V prvním kole bracketu se v pondělí večer odehrálo pět zápasů. Ty s českým a slovenským zastoupením z nich byly nejvyrovnanější, ačkoliv pro národní výběry Česka a Slovenska nedopadly vítězně. Pětice pod vedením Ljudmily „Miley“ Mikitové nestačila na Norsko 7:16, Slovensko padlo s Portugalskem 10:16. Pokračování ve spodním pavouku bylo na programu v úterý, další zaváhání už nepřipadalo v úvahu.

Slovenská reprezentace šla jako první do boje s Rumunskem od 17:00. Série začala mapou Mirage, která došla až do prodloužení, kde se radoval výběr aktuálně možná nejlepší hráčky světa Any „ANa“ Dumbravy. Její spoluhráčka z Nigma Galaxy a nynější soupeřka Katarína „Kat“ Vašková bohužel slovenský celek k výhře nedovedla ani na následující mapě Inferno, kde Rumunky ukončily počínaní Slovenska v turnaji jasněji 16:8.

Český nároďák šel do akce krátce na to, jeho soupeřem byla silná Francie se zástupkyněmi elitních ženských týmů Astralis, Ninas in Pyjamas a CLG. Miley a spol. se vyvedla úvodní mapa Dust II, kterou ale nedovedly k vítěznému konci a padly poměrem 14:16. Průběh poté napodobil slovenský konec, zkušenější kádr soupeře totiž předvedl čistější druhou mapu a výsledkem 16:7 vyprovodil český reprezentační celek z turnaje.

Česká reprezentaceSlovenská reprezentace
 Česká republika Ljudmila „Miley“ Mikitová
 Česká republika Michaela „Mishulkaa“ Čáslavská
 Česká republika Justina „Tina“ Ducká
 Česká republika Barbora „Luny“ Staňová
 Česká republika Radmilu „raduu“ Dolečkovou
 Česká republika Tereza „Terez“ Sklenárová (sub)
 Slovensko Katarína „Kat“ Vašková
 Slovensko Slávka „Mafi“ Tomšová
 Slovensko Lea „Xia“ Vagová
 Slovensko Dominika „nikky“ Strečanská
 Slovensko Michaela „Mikajla“ Domeová
 Slovensko Patrícia „Salty Patty“ Betíková (sub)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.