Přejít k hlavnímu obsahu

Mistři Spirit nebo hvězdy z G2. Red Bull Flick můžeš ovládnout i ty

15. 9. 2022 | 12:20 Counter-Strike 2 Turnaj
Red Bull Flick 2022 začíná. Oblíbený turnaj v Counter-Strike: Global Offensive se konečně dostal i do České republiky a první kvalifikace se odehraje již 15. září od 18:00. Registrace se rychle plní, ale nemusíš zoufat, následovat budou ještě tři další kvalifikace. A pokud v nich budeš úspěšný, můžeš se postupně dostat až do dánské Kodaně a utkat se s největšími světovými hvězdami.
Red Bull Flick 2021
Red Bull Flick 2021
Zdroj: Red Bull

Dva takoví borci vyhráli předchozí ročník Red Bull Flick. Viktor „sdy“ Orudzhev, momentálně reprezentující tým NAVI, a Boris „magixx“ Vorobyev v barvách Team Spirit ovládli 2v2 turnaj v Helsinkách. Ve finále přehráli domácí amatéry PardiPoja a vyhráli 20 tisíc euro.

Východoevropská dvojice nebyla jedinou známou v soutěži. Svůj skill a flicky předvedli také bratranci reprezentující G2 Esports Nikola „NiKo“ Kovač a Nemanja „huNter-“ Kovač. Zahanbit se nenechali ani Valdemar „valde“ Vangså a Aleksi „Aleksib“ Virolainen, tehdy reprezentanti OG. Jak to bude letos?

Pokud se vám bude dařit v české kvalifikace, můžete se hned v dalším kole utkat s profíky. Dne 23. října totiž proběhne národní finále v Autoklubu ČR v Praze, kde se vítězné týmy z kvalifikací potkají tváří v tvář i se špičkou domácí CS:GO scény jako GuardiaNsAvana1Manguss a další.

50 000 euro a srovnání s nejlepšími hráči světa. O to se hraje na turnaji Red Bull Flick. Dvoučlenné party budou na mapách vytvořených speciálně pro tuto soutěž bojovat v národních kvalifikacích. Nejlepší tým postoupí na velké finále do Kodaně, kde bude mít možnost se utkat s top světovými hvězdami.

Jako první ale proběhnou otevřené kvalifikace v jednotlivých zemích. V Česku se hráči mohou účastnit hned čtyř kvalifikačních bojů. Soutěž je otevřená také pro slovenské střelce.

Nejlepší strategie vyhraje lístky do Kodaně. Cílem hry je udržet kontrolní body před svými protihráči. Oproti normálnímu CS:GO připomíná hra spíše „Capture the Flag“. Zápas je mnohem svižnější a díky upraveným mapám nabízí nový způsob mobility i strategie.

Red Bull Flick
Red Bull Flick
: Red Bull
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).