Přejít k hlavnímu obsahu

Tihle borci mají koule až do vesmíru, zhodnotil beastik sebevědomou hru BNE

18. 9. 2022 | 12:03 Counter-Strike 2 Rozhovor
Semifinálový souboj SINNERS vs. Bad News Eagles patřil mezi nejlepší duely, které jsme kdy s českými týmy mohli v LAN prostředí vidět. Vítězně z něj ale vyšli kosovští orli. „Zábavná hra se skvělou atmosférou,“ shrnul zápas na Twitteru Zero. „Opět jsme na LANu s BNE prohráli, ale byl to hodně pěkný zápas s dobrou atmosférou i hrou obou týmů,“ potvrdil kvalitu zápasu forsyy.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone

Série začala neúspěšným Vertigem, SINNERS ale na Mirage srovnali. „Po Mirage jsme se cítili dobře. Porazit na ní BNE je pro nás úspěch jako prase, protože naše Mirage je taková nijaká,“ řekl po zápase Sebastian „beastik“ Daňo. „Do Inferna jsme šli s tím, že jsme s nimi párkrát hráli a víme, co dělají,“ naznačil in-game leader.

„Za CT jsme ale měli struggle, bojovali jsme s tím jejich banánem,“ popsal neúspěšnou první polovinu Inferna. „Hodně často nás ničil sám sinnopsyy nebo rigoN a nedokázali jsme se dostat do hry. Nenavazovali jsme na kola, která jsme vyhráli, což byl potom problém,“ popsal beastik detailněji trable první části třetí mapy.

Rozhodovalo se za T, kde hru i skóre srovnali, ale koncovka jim bohužel už nevyšla: „Když už jsme dávali comeback, tak byl vidět ten rozdíl mezi námi. Tihle borci mají koule až do vesmíru, protože za stavu 12:12 pushnout banán do smoku... Já jsem všechno slyšel, že mi jde záda, ale nevěřil jsem, že mají takové koule tohle udělat. Tihle borci mají neskutečné sebevědomí a to jim vyhrálo tuhle hru,“ zhodnotil klíčový moment mapy.

Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Foto: PLAYzone

„Rád dělám comebacky za T stranu. Za téčka se to lépe hypuje, rád se snažím přechytračit soupeře, což je za T lepší,“ osvětlil své vedení hry. „Máme dobré i CT strany, ale bohužel proti jejich playstylu se hrálo těžko, a navíc borci hitovali strašné hlavy. Nedokázal jsme dát ani žádný multikill, nic,“ doplnil ještě k neúspěšné části zápasu.

„Fanoušci byli slyšet hodně, za což děkujeme, za všechnu podporu,“ vyjádřil se k publiku na místě. „Ale my už jsme na to docela zvyklí z předchozích LANek z minulého roku,“ uzavřel překvapivě. Svých pár slov dodal také CEO týmu Moritz Straube, který jen potvrdil, o jak kvalitní zápas po všech stránkách šlo: „BNE nás opět porazili, ale odehráli jsme absolutní banger. Neskutečně jsem si to v aréně s fanoušky užil.“

Hříšníci si budou spravit chuť v neděli proti ENTERPRISE. Duel o bronz startuje v 15:30 na Twitchi PLAYzoneCZ a ve Vodafone PLAYzone Areně. Následovat už bude jen velké finále mezi BNE a DNE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.