Přejít k hlavnímu obsahu

Tyto skiny vydělaly skoro 400 milionů korun. Polovina výdělku poputuje profesionálům

19. 9. 2022 | 14:50 VALORANT Zajímavost
Herní svátek jménem VALORANT Champions má za sebou další ročník. První byly v doprovodu speciálního Vandal skinu, letos byl středem pozornosti Phantom, a navíc překrásný nůž. Podstatná je ale částka, která se za ně vybrala. Polovina totiž putuje zúčastněným týmům největšího VALORANT turnaje dosavadní existence a zapíše se i do historických tabulek.
VALORANT Champions 2022 Bundle
VALORANT Champions 2022 Bundle
Zdroj: Riot Games

Skiny ve hrách, hlavně těch free-to-play, bývají hlavním zdrojem příjmů. Mikrotransakce dosahují často částek daleko vyšších, než by hráči zaplatili za samotnou hru, navíc je to příjemné zpestření hry. VALORANT je přesně takový typ hry, kde skiny hrají v komunitě obrovskou roli a hráči ochotně vykupují nové kolekce.

Nejunikátnější skiny jsou Champions. Na rozdíl od ostatních je lze získat pouze při světovém šampionátu. Riot Games navíc polovinu výdělku přislíbil hráčům – účastníkům stejnojmenného mistrovství světa . Rok 2021 a jeho kolekce dosáhly téměř na 200 milionů korun, letos se laťka zvyšuje a stále nezastavuje. V obchodě bude bundle dostupný až do 21. září, pak zmizí navždy a neobjeví se ani v Night Marketu.

Po necelém měsíci byla zveřejněna momentální vybraná částka. Jedná se o 400 milionů korun, tedy dvojnásobek toho, co hráči utratili vloni! Nejen, že skiny jsou propracovanější vzhledové i zvukově, ale samotná komunita vyjadřuje podporu vývojářům a týmům po celém světě. Šestnáctka nejlepších sestav si krom vyhraných peněž odnese svůj podíl. Už teď má každý z nich jistých minimálně 12 milionů korun.

V žebříčku nejlépe dotovaných turnajů světa se VALORANT Champions 2022 dostává hned za šest minulých ročníků The International. Mimo Dota 2 tak FPS titul z dílny Riot Games získává cenný primát! Konkurent CS:GO se bohužel v tabulkách neobjevuje, nicméně Valve rozdalo za minulý rok 70 milionů dolarů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.