Přejít k hlavnímu obsahu

EvoChrome Shotgun přináší do Fortnite unikátní novou funkci

19. 9. 2022 | 07:00 Fortnite Update hry
Nová sezóna je zaměřena na Chrome a jeho expanzi na ostrově. Není proto divu, že obsahuje zbraně s tématikou Chrome. Společnost Epic Games odhalila přidání EvoChrome Shotgun a EvoChrome Burst Rifle jako dvou tematických zbraní. Tyto zbraně lze nalézt ve speciálních chromových truhlách.
EvoChrome Shotgun
EvoChrome Shotgun
Zdroj: Epic Games

Nová brokovnice přichází v mnoha různých raritách, od obyčejné (šedá) po mýtickou (zlatá). Novou zbraň činí speciální především funkce, která jí umožňuje měnit rarity v průběhu zápasu. Raritu zvyšujete tím víc, čím víc damage s ní dáte nepřátelům. Jedná se o první zbraň s takovu funkcí ve hře.

Kromě Chrome truhel jí můžete získat také od určitých NPC. I když se vyvíjí spolu s udělenou damage, zbraň lze najít v různých raritách.

Další věcí, která dělá brokovnici EvoChrome jedinečnou, je její zaměřovač. Na rozdíl od jakékoli jiné zbraně ve hře používá brokovnice jiný design zaměřovače, který vypadá čistěji a jednodušeji. Velmi pravděpodobně se tak stane u spousty hráčů oblíbenou.
 

EvoChrome Shotgun a EvoChrome Burst Rifle
EvoChrome Shotgun a EvoChrome Burst Rifle
Zdroj: Epic Games

Při používání této zbraně uvidíte ukazatel zvyšování rarity hned vedle inventáře. Jakmile se naplní, zbraň je upgradována na vyšší raritu. Avšak během této animace nemůžete brokovnici použít, což by mohlo způsobit určité problémy během zápalu boje.

Kromě přidání EvoChrome Shotgun se do hry vrátilo několik starších zbraní, které se objevily v předchozích sezónách. Navíc nám zůstalo několik zbraní z kapitoly 3 sezóny 3, včetně Prime Shotgun.
 

Hunter Bolt-Action Sniper Rifle
Hunter Bolt-Action Sniper Rifle
Zdroj: Epic Games

Největší překvapení, které přichází v této sezóně, je návrat one shot meta. To znamená, že můžete zabít nepřátele jedinou střelou do hlavy pomocí odstřelovací pušky. A to i v režimech Zero Build.

Později v sezóně Epic Games vydá Unstable Liquid Gun. Tu jsme mohli spatřit v traileru na battle pass. Tato zbraň je podobná Kymera Ray Gun, samopalu, který byl přidán v kapitole 2 sezóně 7.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.