Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane žádá Twitch, aby zrušil propagaci a možnost hraní hazardních her

20. 9. 2022 | 07:00 Kauza
Hvězda Twitche Pokimane se vyjádřila k hazardním hrám. Dle jejich slov by se měly úplně zakázat na platformě. Jak se k tomu Twitch postaví?
Pokimane by ráda, kdyby zmizely hazardní hry z Twitche
Pokimane by ráda, kdyby zmizely hazardní hry z Twitche
Zdroj: Twitch.tv

Již delší dobu jsou obecně streamy s propagací hazardu žhavým tématem, jelikož platí influencerům nemalé peníze. Vzhledem k tomu, že streamy na Twitchi sledují spíše mladší diváci, by platforma chtěla najít řešení pro omezení těchto streamů. V poslední době volají po nějakém zásahu také nejlepší tvůrci na platformě.

18. září zveřejnila Pokimane, jakožto jedna z nejpopulárnějších tvůrkyň na platformě, příspěvek na svém oficiální Twitteru. Zde vyzývá platformu k úplnému zákazu hazardních her.

Momentálně má její příspěvek přes 250 tisíc lajků a sbírá jich stále víc. Napsala ho těsně poté, když byl další větší partner Twitche „ItsSliker“ obviněn z podvodu fanoušků a dalších streamerů v řádu desítek tisíc korun. 

Později se k podvodu přiznal veřejně na streamu a podotkl, že tak učinil kvůli své obrovské závislosti na hazardních hrách. Mnozí se přiklonili na stranu Pokimane a souhlasili s tím, že Twitch by nějakým způsobem měl zasáhnout proti hazardním aktivitám.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Pokimane, Twitch, streamer