Přejít k hlavnímu obsahu

DNE ještě SINNERS nesesadili. Chceme do nejlepší padesátky, hlásí Dytor

20. 9. 2022 | 09:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
Hráči Dynama Eclot si z Tipsport CS:GO Praha odvezli stříbrné medaile, když v sobotu porazili bronzové ENTERPRISE a ve finále nestačili na Bad News Eagles. DNE v posledních týdnech patří mezi nejaktivnější týmy světa, ale na historický moment si ještě musíme počkat. Po stříbrném tažení jim stále chybí jeden bod, aby poprvé v historii přeskočili SINNERS v HLTV žebříčku.
Martin „Dytor“ Handl a Dynamo Eclot
Martin „Dytor“ Handl a Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone

V neděli se hráči Dynama Eclot s Vodafone PLAYzone Arenou neloučili s úsměvy od ucha k uchu, se druhým místem ale mohou být spokojeni. Klíčové bylo semifinále proti ENTERPRISE, kde byl hlavním tahounem DNE Martin „Dytor“ Handl. „Proti ENTERPRISE jsem byl se svojí hrou docela spokojený, to jsem měl 1.33 rating,“ zhodnotil po prohraném ve finále, kde se mu ze začátku hrálo špatně a těžko se to potom dotahovalo. „Druhé místo je za mě dobré, ale chtěl jsem BNE porazit,“ popsal 19letý hráč své bezprostřední pocity.

„Inferno jsme podle mě měli vyhrát. Bylo tam hodně chyb, prohráli jsme třeba 4v2ku a jiné úplné blbosti,“ zaměřil se na zlomové body série. Co ale říká na samotnou kvalitu Bad News Eagles? „Po individuální stránce je kvalita soupeře poznat, vždy nás trápil někdo jiný. Týmově bych ale řekl, že jsme na tom podobně.“ Hodnotí tedy Dytor pozvání BNE pozitivně? „Za mě určitě ano. Byla dobrá zkušenost si proti nim zahrát na offline prostředí.“

19letá hvězda nepomněla ani fanoušky obou táborů: „Atmosféra byla úžasná, moc jsem si ji užíval. I proto je škoda, že finále nám nevyšlo. Podpora BNE mě hodně překvapila, že opravdu dojeli i nějací fanoušci z Kosova.“

Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Všichni včetně Dytora po turnaji napjatě očekávali, jestli stříbro dovede Dynamo Eclot před SINNERS v HLTV žebříčku. „Určitě půjdeme nahoru, ale nevím, jestli se dostaneme do TOP 50,“ říkal ještě v neděli Dytor.

Svou snahu DNE ještě před pondělní aktualizací podpořili výhrou nad SKADE X, ani to ale nakonec nestačilo a dokonce se o jedno místo propadli. SINNERS o jeden jediný bod zůstávají nejlepším česko-slovenským týmem žebříčku, na přepis historie po více než dvou a půl letech si ještě musejí fanoušci DNE počkat.

„Dostat se do nejlepší padesátky je pro nás důležitý cíl,“ zmínil Dytor hlavní metu, ke které tým vzhlíží. „I tak jsem bych ale rád byl v žebříčku TOP 1 CZSK,“ netají se svými ambicemi. Současně se ale vrátil k poslední konfrontaci se SINNERS, kde Dynamo Eclot, dle jeho slov, naprosto pohořelo. „Určitě bych je chtěl potkat na MČR nebo na jiné lance,“ nebojí se Dytor přímého souboje, jenž by mohl potvrdit vzestup poslední doby.

Stříbrný medailista na závěr nastínil, co musí tým v nejbližší době: „My jsme už přes měsíc netrénovali, takže po tomhle turnaji přestáváme brát další pozvánky. Poslední dva týdny jsme hráli každý den několik oficiálů, což už nadále odmítáme a začneme zase trénovat.“ Právě nepřetržitý grind už přinesl své ovoce a nyní bude potřeba především vyladit neduhy, aby mohli rozšířit sbírku o další cenný kov. Kdoví, třeba i ten nejcennější.

Aktuální pozice v HLTV žebříčku:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.