Přejít k hlavnímu obsahu

Ještě se v týmu hledáme. Máme ale na to vyhrát MČR, hlásí suverénně system

21. 9. 2022 | 09:02 Counter-Strike 2 Rozhovor
Výsledky ENTERPRISE na Tipsport CS:GO Praha byly jako na houpačce. Jejich výhra nad Bad News Eagles se stala největším překvapením skupinové fáze, v semifinále na ni ale nenavázali proti Dynamu Eclot. I přesto se s hlavním městem neloučili bez medaile, když na třech mapách porazili SINNERS. „Na MČR přijdou určitě lepší ENTERPRISE,“ má jasno nejnovější posila týmu.
Tomáš „system“ Zemko
Tomáš „system“ Zemko
Zdroj: PLAYzone

Tomáš „system“ Zemko přišel do ENTERPRISE teprve v létě, už nyní je ale zřejmé, že do staronového působiště zapadl náramně. V důležitých momentech dopomohl týmu k zisku bronzových medailí na Tipsport CS:GO Praha. „Před turnajem to bylo takové, že proti Dynamu Eclot bychom pravděpodobněji měli vyhrát než proti SINNERS. Ale 3. místo teď samozřejmě beru,“ řekl po zápas 18letý hráč. „DNE se dobře připravili a lépe jim to střílelo. Osobně jsem si myslel, že vyhrajeme, ale za normálních okolností by to bylo alespoň těsnější.“

Nyní už ale k zápasu o třetí místo. „Šli jsme do něho s tím, že prakticky nemáme co ztratit. Stále to jsou SINNERS, proti kterým ENTERPRISE vyhráli snad jenom jednou v online turnaji. Na nich tak ležel větší tlak než na nás,“ zmínil dřívější bilanci s rivalem a tím i roli favorita. „Přišlo mi, že nám oproti semifinále vycházelo více věcí a lépe nám to střílelo. I to štěstíčko stálo asi trošku na naší straně, například ten můj ninja defuse. Vyhráli jsme Overpass a na Infernu jsme to už rozjeli. SINNERS v neděli nebyli úplně on point,“ doplnil zkušený, ale stále mladý hráč.

ENTERPRISE při media day
ENTERPRISE při media day
Foto: PLAYzone

Ani jeho jsme se nemohli nezeptat, jak aktuálně vnímá kvality česko-slovenského rybníčku: „CZ/SK scéna se opravdu vyrovnává. Momentálně tu máme tři velmi kvalitní týmy – nás, Dynamo Eclot a SINNERS. Esuba má taky dobré výsledky, Entropiq Prague se rozbíhají,“ nezapomíná ani na ostatní. „Myslím si ale, že to v budoucnu bude ještě těsnější a česko-slovenské týmy mohou být ještě výše, než jsou teď, tedy v TOP 50 HLTV,“ hodnotí.

Myslí si, že mohou přeskočit SINNERS? „Bylo by zajímavé a je to i dost možné, když je to teď takto vyrovnané. Je reálná varianta, že brzy budou SINNERS v HLTV žebříčku až třetí. Ale uvidíme,“ nechce system předbíhat.

Jednoduše se bronzovému medailistovi nepopisovala ani jeho současná role v týmu. „Asi jsem ten support a hraji ty „nejhorší“ role, ze kterých se samozřejmě také dá fragovat, ale jednoduše na tebe soupeř nechodí tak často a ten prostor, abych tvořil hru, je tam menší,“ komentuje hraní za CT. „Za T se dá říct, že se zatím hledáme. Předtím jsem dělal entry fraggera, potom lurkera, na tomhle turnaji spíše refraguji,“ popsal druhou stranu opony.

Hlavní cíl pilování nedostatků a všeho dolaďování je jasný: „Aby na MČR přišli ještě lepší ENTERPRISE.“ Na otázku, zdali jeho tým má na zisk titulu mistrů ČR, odpověděl jednoslovně: „Ano.“ Už abychom byli v Brně!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.