Přejít k hlavnímu obsahu

Neslyšící transgender tvůrce se vrací, jde do slavné organizace

26. 9. 2022 | 12:00 Přestup
Soleil „Ewok“ Wheeler toho na to, že je mu teprve 16 let, dokázal poměrně dost. V minulosti měl na starosti tvorbu obsahu pro esportovou organizaci FaZe Clan, nicméně tu v loňském roce opustil a rozhodl se dát na sólovou dráhu. To se nyní změnilo, pod svá křídla ho vzala další esportová organizace.
Bývalý content creator za FaZe Ewok se po pauze vrací na scénu, a to pod křídly jiné organizace
Bývalý content creator za FaZe Ewok se po pauze vrací na scénu, a to pod křídly jiné organizace
Zdroj: XSET Ewok

Ewokova dráha se zase tak moc nezměnila, stále bude zajišťovat tvorbu obsahu, tentokrát pro XSET. Oznámení jistě potěší nejednoho fanouška, neboť to znamená, že opět začne být aktivní a diváci se mohou těšit nejen na společné okamžiky na Twitchi. „Jsem zpět silnější než kdy předtím. Jsem nadšený, že začnu vytvářet další obsah,“uvedl Ewok. „Jsem vděčný za organizaci, jako je XSET, která aktivně podporuje diverzitu a inkluzi. Těším se na to, že je budu podporovat a budu agentem pozitivní změny.“

Pár dní před oznámením se streamer podělil o zprávu o podpisu smlouvy a to, že brzy přijde oznámení. O několik dní později zase XSET prozradil, že do organizace má přibýt nový člen. Fanoušci hned začali spekulovat, kdo by to mohl být.

Ewok se proslavil v roce 2019 díky spolupráci s dalším streamerem s přezdívkou TimTheTatman, což k němu strhlo pozornost a diváci ho začali sledovat na sociálních sítích. Následně, tehdy ještě jako žena, podepsala Ewok smlouvu s FaZe, čímž se stala první streamerkou v organizaci. Na National Coming Out Day v roce 2020 pak Ewok přiznal, že je transgender. 

„Po tom, co jsem Ewoka poznal, když jsem byl ve FaZe, a sledoval jeho neuvěřitelnou cestu k známému streamerovi, pozitivnímu příkladu pro trans komunitu a jeho pokračující zastupování neslyšící komunity, je úžasné ho přivítat v jeho nové rodině XSET,“ řekl Greg. Selkoe, spoluzakladatel XSETu. „Ewok je neuvěřitelný talent a nemůžeme se dočkat, až spolu na XSET vytvoříme zajímavé věci.“

Zdroj: DotEsports
Štítky: Ewok, FaZe, XSET