Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS potrápili 6. nejlepší tým světa a v neděli si zahrají o slot na BLAST Premier

24. 9. 2022 | 11:05 Counter-Strike 2 Reportáž
Hříšníci v posledních týdnech hledají skalpy, které by je mohly odstartovat a pomoci navrátit do výšin, kde byli zvyklí se pohybovat. Na Tipsport CS:GO Praha se jim to nepovedlo, ale od té doby začali sbírat v Evropě cenné výhry. K jedné takové byli blízko i proti šestému nejlepšímu světa, po těsné prohře však porazili zbylou konkurenci a v neděli je čeká důležité play-off.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Evropské výkony SINNERS jsou po letní přestávce jako na houpačce. Poslední týdny by se skoro dalo říci, že je ENTERPRISE a Dynamo Eclot místy zastiňují. Po neúspěšné kvalifikaci na EU RMR a několika jiných bolestivých taženích ale hříšníci zaznamenali tři výhry v CCT Central Europe a pokračovat chtějí i jinde.

V pátek totiž odstartoval turnaj TWR Eastern European Masters. Jde o přímou kvalifikaci na BLAST Premier Fall Showdown, což je pro týmy hodně velké lákadlo. SINNERS obdrželi pozvánku jako nejlepší česko-slovenský tým z Tipsport CS:GO Bratislava a už ve skupině ukázali, že zde nechtějí hrát druhé housle.

Do skupiny vstoupili výhrou 16:10 nad Nexus Gaming. Díky tomu si vysloužili parádní šlágr, protože ve skupině A se nacházel i největší favorit na postup. MOUZ s Davidem „frozen“ Čerňanským šli do mapy Nuke, kde hříšníci dokonce opanovali T stranu. Po těsných kolech ale myšáci skóre otočili a zvítězili těsně 16:14. Vyrovnaný duel je ale ukázkou, že SINNERS makají na sto procent a chtějí v Evropě opět kousat.

V táboře hříšníků po těsné porážce zřejmě zůstala dobrá nálada, nebo velké naštvání. Ať tak či onak, SINNERS už nechtěli večer zbytečně natahovat a posledního soupeře ONYX vymazali jednoznačně 16:2. Do nedělního play-off postupují až ze druhého místa, přesto však mohou mít zdvižené hlavy. Splnili dvě povinnosti, které se v poslední době mnohdy nedařily, a ještě nepříjemně trápili 6. nejlepší tým světa.

Ve druhé skupině budou hlavními aspiranty na postup ex-SKADE a Eternal Fire. Znepříjemnit jejich cestu se budou snažit balkánské celky Strive in Chaos a 0to100. Druhý jmenovaný postoupil do TWR Eastern European Masters na úkor ENTERPRISE, Strive in Chaos je však v jiné kvalifikaci dvakrát porazili. Ať už dopadne skupina B jakkoliv, nedělní play-off vám od 10:00 přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneUP.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.