Přejít k hlavnímu obsahu

Žene se Twitch do záhuby? Populárním tvůrcům zkrouhl podíl peněz, zaměstnanci končí

26. 9. 2022 | 12:33 Twitch
Twitch zažívá bouřlivé časy. Platforma vlastněná Amazonem musí čelit jednomu problému za druhým a další překážky si tvoří sama. Sice byl „vyřešen“ problém s hazardem, ale nyní snížil podíl peněz pro streamery, kteří jsou populární. Kopou si snad svůj vlastní hrob?
Twitch
Twitch
Zdroj: Chris Evans via flickr

Constance Knight byla senior viceprezidentkou Twitche pro globální tvůrce, ale opustila svou vysokou pozici ve společnosti. Podle agentury Bloomberg odešla ve stejný den, kdy platforma oznámila kontroverzní změnu své politiky sdílení příjmů. Knight se proto přesouvá na novou pozici.

Twitch totiž ve středu oznámil, že změní příjmy, které dostanou jeho nejlepší tvůrci obsahu. Ve vysoce kontroverzním kroku snížila podíl pro své nejlepší streamery ze 70 % na 50 % nad hranicí 100 000 $. Rozhodnutí bylo učiněno ve snaze učinit Twitch ziskovější. Jenže rozhodnutí bylo prý přijato za bouřlivým nesouhlasem jak ze strany tvůrců obsahu, tak i (bývalých) zaměstnanců.

Populární tvůrce Dr Disrespect na to má také názor a podporuje jej valná většina lidí. „Twitch se změnil v nah***o platformu, nemám pravdu?“ prohlásil na sociálních sítích. Knight je letos třetí významnou osobností, která  odchází z Twitche, jde ve stopách šéfa obsahu a provozního ředitele. Obě pozice zatím nejsou obsazeny. Před nástupem na Twitch zastávala Constance podobné pozice na YouTube a Instagramu.

Událost je třešničkou na dortu kontroverzního týdne. Krom humbuku nad změnou sdílení příjmů musel Twitch zakročit proti nekontrolovatelnému problému s hazardem. Je Twitch na cestě k záhubě?

Štítky: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.