Přejít k hlavnímu obsahu

Nové úniky odhalují podrobnosti k pohledu z první osoby

28. 9. 2022 | 08:34 Fortnite Spekulace
Dva dny po začátku nové sezóny byly soubory týkající se režimu první osoby znovu aktualizovány. Přestože o přesných detailech aktualizace není mnoho informací, leaker HYPEX i tak zaznamenal drobnou změnu.
Pohled z první osoby ve Fortnite
Pohled z první osoby ve Fortnite
Zdroj: Twitter/ThisIsITalk

„Režim z pohledu první osoby byl aktualizován, ale neobsahuje mnoho informací kromě skutečnosti, že přepnutí do režimu z pohledu první osoby skryje vaši hlavu na obrazovce.“ Jedná se však o poněkud zvláštní aktualizaci. Podle všeho naznačuje, že osoba v prvním režimu možná nedostane samostatnou hru. Což však zatím nedává moc smysl.

Pravděpodobnost, že bude do hry přidán režim z pohledu první osoby v této sezóně, je prakticky nulová. Vývojáři funkci teprve testují a nejsou ještě připraveni ji odhalit. I když několik tvůrců clickbaitového obsahu může tvrdit opak, pravda nemůže být dále.

Kromě toho velké změny jsou vždy přidávány na začátku nové sezóny. Z logického důvodu, abychom se mohli přizpůsobit novým mechanikám a funkcím ještě než začne soutěžní sezóna a čas ukázat skill. Mnozí spekulují o tom, že režim první osoby bude do hry přidán příští sezónu, ale totéž bylo předpovídáno i v té minulé a předminulé.
 

Možný pohled na hru z perspektivy první osoby
Možný pohled na hru z perspektivy první osoby
Foto: Twitter Hypex

V tuto chvíli je jisté pouze to, že vývojáři na režimu aktivně pracují. Vzhledem k tomu, že soubory jsou každou chvíli aktualizovány, je to dobré znamení, že dochází k pokroku. Je jen otázkou času, kdy se díky únikům podaří získat vizualizace chystaných změn. 

V této souvislosti bude zajímavé sledovat fungování pohledu první osoby ve Fortnite. Již nyní lze přesvědčivě říct, že pravděpodobně nebude přidán do normálního režimu se stavěním. Bez možnosti se volně rozhlížet by stavění dost dobře nešlo.

Nabízí se tedy jediná schůdná možnost, a to v režimu bez stavění. Jak odlišný nebo jedinečný režim z pohledu první osoby bude vůči klasickému vzhledu?  Vzhledem k vertikalitě a mobilitě ve hře je nepravděpodobné, že by klasický přístup k perspektivám první osoby prošel.

Uvidí se také, zda vývojáři zavedou dlouho očekávanou novinku do hry vyprávěním příběhu, jako to udělali s režimem zero build, nebo si přichystají jiné překvapení. To si ale nemyslíme. 
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.