Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší novinka FIFA posledních let? Komunita má jasno

28. 9. 2022 | 19:40 EA SPORTS FC 24 Gaming
Začátek letošního ročníku populární fotbalového simulátoru FIFA 23 provází smíšené reakce. Část hráčské komunity si stěžuje na pomalý gameplay, dalším se nelíbí nový systém souhry a složitost SBC. Jedna novinka se ale EA Sports povedla - FUT Moments. Nový herní mód sklízí pozitivní ohlasy.
FUT Moments
FUT Moments
Zdroj: EA Sports

FIFA komunita se po delší době konečně dočkala dalšího způsobu, jak v offline hraní získat odměny a vylepšení do svého Ultimate Teamu. Po Squad Battles se do fotbalové pecky přidávají FUT Moments.

Systém je jednoduchý. K dispozici jsou skupiny výzev, za jejichž splnění dostane hráč odměnu v podobě Hvězd. Ty pak v obchodě vymění za balíčky či speciální předměty. Jedním z nich je v současném kolotoči výzev Ted Lasso, kouč ze stejnojmenného seriálu.

Možnosti Momentů jsou různé. Své místo si najdou hráči všech výkonnostních kategorií. Pro zkušené pařmeny jsou připraveny náročné výzvy, nováčci mohou začít na jednodušších úkolech.

Zisk dostatečného počtu Hvězd odemkne další úkoly. Za každou ukončenou skupinu výzev přistanou hráči do banku bonusové Hvězdy.

Momenty mají veliké využití také při učení se novým mechanikám ve FIFA 23. Například volné přímé kopy jsou v současném ročníku kompletně předělány a právě přidaný mód je ideálním způsobem, jak jim přijít na kloub.

Jednou z dalších výhod FUT Moments je také časová nenáročnost. Za několik minut lze dokončit lehčí challenge a postupně tak nastřádat dostatečný počet Hvězd na výběr těch nejlepších balíčků.

Pokud je však něco, co se hráčům ve FUT Moments nelíbí, jsou to drahé odměny. Kvalitní packy se pohybují ve vyšších desítkách Hvězd. Snad jediná vada na jinak slibném módu.

Štítky: FIFA 23
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).