Přejít k hlavnímu obsahu

Výhra zkušeností. Někdejší vicemistři MČR ovládli finále Red Bull Flick

3. 10. 2022 | 19:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Slovensko vyšle do Kodaně ohromně silnou dvojici. Na slovenském národním finále Red Bull Flick totiž zvítězila legendární dvojice Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Peter „naturaL“ Turčan. Známé tváře domácího Counter-Striku ve finále přehrály mladičký tým JakZaMlada v boji o postup na mezinárodní soutěž poměrem 2:0.
Vítězové slovenského Red Bull Flick
Vítězové slovenského Red Bull Flick
Zdroj: Red Bull

Pro zkušený tým 2k15- to rozhodně nebyla jednoduchá cesta . Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Peter „naturaL“ Turčan nebyli hned ve skupinové části daleko od vyřazení. Po prohře s mušteleche si museli poradit nejdříve s Gort Esports a následně se pomstít za úvodní porážku. Oba kroky zvládli, rozhodující špíl došel až do třetího zápasu, kde byli 2k15- úspěšnější.

Skupina A se později ukázala být tou kvalitnější. Oba semifinálové zápasy totiž šly ve prospěch týmů z „Áčka“, ve finále se potkali JakZaMlada a již zmiňovaní 2k15-. Trochu překvapivě byl souboj o místo na světovém turnaji jediným utkáním v play-off, jenž nemusela rozlousknout rozhodující třetí mapa.

„Neuvěřitelný a čistý výkon od této dvojice,“ shrnul perfektně finálovou show v podání 2k15- komentátor Šimon „SajmoN“ Nemček. Během grandfinále se opravdu převedl jen jediný tým, JakZaMlada nenačasovali svou formu ideálně.

„Je to úplně úžasné. Konečně si s Henkkym zahrajeme na nějaké velké stage,“ radoval se NaturaL. „Nonstop hrajeme jen lanky na CZ/SK, takže se na to velmi těším. Chci poděkovat všem soupeřům, protože byli skvělí a dnes jsme to neměli vůbec jednoduché,“ řekl po finále šťastný postupující.

Turnaj okořenily showmatche. Ze dvou zápasů vyšla nejlépe dvojička Evžen a SajmoN, která nejdříve přehrála Asimistera s teCkem, a následně ze serveru vyprovodila i legendárního GuardiaNa se slovenskou komentátorkou CrazyJane.

Týmy ve slovenském finále:

JakZaMlada (Sufurky209, MatyOff)
BurkaVhlave (_FluxXvergiL)
70xic (TazerX, Filkopesko)
2k15 (HenkkyGNaturaL)
squadW (m0nster--Asccorr)
mušteleche (Sparkus, G1BRALT)
Gort Esports (Mafi, pApizojT)
AbsoluteZ (DarkerSVK, Maola)

Zahraj si Red Bull Flick

Ve čtvrtek 6. října je na programu poslední kvalifikace česko-slovenské části Red Bull Flick. Zúčastnit se jí a zabojovat tak o spot v dánské Kodani na světovém finále můžeš i ty!

Showmatche se zúčastnil i legendární GuardiaN
Showmatche se zúčastnil i legendární GuardiaN
: Red Bull
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).