Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack poprvé míří do Japonska! Země bude hostit festival v roce 2023

7. 10. 2022 | 18:56 Gaming
DreamHack je uznáván jako největší světový LAN party a počítačový festival s nejrychlejším internetovým připojením na světě. Organizátor esportových akcí se spojil se Sony a poprvé přinesou svůj herní festival do Japonska. Akce bude zahrnovat řadu esportových turnajů spolu s hudebními koncerty a cosplay soutěžemi.
DreamHack Japonsko
DreamHack Japonsko
Zdroj: DreamHack

Konkrétně Sony Music Entertainment se v rámci spolupráce stala držitelem licence DreamHack v zemi. Informace týkající se místa konání a termínů DreamHack Japan budou zveřejněny později, událost se však bude konat někdy v roce 2023. V posledních měsících společnost Sony rozšířila svou přítomnost v odvětví například partnerstvím s VCT či Evo. Dohoda společnosti DreamHack znamená její expanzi na asijský trh po letech pořádání akcí v Evropě a Severní Americe.

„Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Sony Music Entertainment a hráče z Japonska do naší rostoucí globální komunity. Partnerství nám umožní zkombinovat Sony Music Entertainment v různých odvětvích spolu s naším 24hodinovým festivalovým víkendem, který bude obsahovat veškerý gaming pod jednou střechou. Společně vybudujeme novou, elektrizující kulturu zábavy, kterou mohou zažít všichni účastníci,“ promluvil k dohodě Shahin Zarrabi, DreamHack viceprezident pro strategii a růst.

Historie DreamHacku se táhne až do roku 1994, kdy byl založen. Od své premiéry ve Švédsku se festivaly začaly konat po celé Evropě a následně i mimo starý kontinent. Letos se ještě akce stihne podívat do několika evropských měst, včetně Rotterdamu či Valencie, dokonce je naplánován i v indickém městě Hyderabad. Vše o festivalu a vstupenkách je k dispozici na oficiálních stránkách.

Zdroj: DreamHack
Štítky: dreamhack, Japonsko, SONY
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.