Přejít k hlavnímu obsahu

Sen realitou. NEOFRAG slaví premiérový postup na Major

8. 10. 2022 | 14:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Adam „NEOFRAG“ Zouhar se s týmem OG kvalifikoval na největší světový turnaj v CS:GO. Do brazilského Ria pojede evropská sestava včetně české hvězdy po úspěšně zvládnutém RMR, kde v posledním mači zdolala Outsiders 2:1. NEOFRAG je teprve druhým českým hráčem po Tomáši „oskar“ Šťastném, který se porve o jednu z nejprestižnějších trofejí esportu.
NEOFRAG je na Majoru
NEOFRAG je na Majoru
Zdroj: Red Bull

Illuminar, Falcons, Outsiders. Tři triumfy v řadě a postup do Ria. OG se po úvodní porážce proti MOUZ oklepali a rozjeli se do parádního tempa. Jakmile nastoupili na server, bylo jasné, že bez třetího vítězství se s RMR nerozloučí.

Začátek zápasu ale nebyl ideální. I přes kvalitní teroristickou stranu OG nedokázali získat svůj pick Ancient na svou stranu.

Na Dust2 ale vlétl úplně jiný tým. 14:1 na CT straně pro NEOFRAGa a spol., druhá polovina už byla jen doklepnutím prvního bodu v sérii. Rozhodnout muselo jako tradičně Inferno.

To stejně jako Ancient došla finální mapa do 29. kola. Výsledek byl ale opačný. 2v3 situaci zvládla dvojice v dresu OG perfektně a oslavy mohly započít.

Hned dvě premiéry znamenala sobotní výhra OG. Pro samotnou organizaci i Adama „NEOFRAG“ Zouhara jde o první účast na Majoru.

Šanci na postup má stále také David „frozen“ Čerňanský. Ten nezvládl čtvrté kolo RMR proti Vitality, naděje ale stále žije. Na soupeře MOUZ čekají.

IEM Rio
IEM Rio
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).