Přejít k hlavnímu obsahu

YouTuber MrBeast zvažuje kandidaturu na prezidenta Spojených států

8. 10. 2022 | 16:46 Zajímavost
Hvězdný YouTube tvůrce MrBeast přiznal, že je připraven kandidovat na prezidenta USA. Tedy jakmile mu bude 40 let. Spolu s tímto vyjádřením také říká, že velká část jeho kampaně by byla reklama na to, že se „nedá koupit“. Měla by internetová celebrita šanci?
MrBeast a jeho kandidatura na prezidenta USA
MrBeast a jeho kandidatura na prezidenta USA
Zdroj: YouTube

Čtyřiadvacetiletý Jimmy „MrBeast“ Donaldson je jedním z nejvýznamnějších youTuberů na platformě. S více než 100 miliony odběrateli na jeho primárním kanále je na druhém místě za PewDiePiem a jeho impérium stále roste. S více než šesti oficiálními kanály, úspěšným řetězcem restaurací, řadou čokoládových tyčinek a vlastní charitativní organizací je jeho úspěch znám po celém světě.  Ve svém tažení ale rozhodně zdaleka neskončil.

V epizodě podcastu Tiny Meat Gang hovořil MrBeast o možnosti kandidovat na prezidenta Spojených států, aby „vyřešil“ některé problémy národa. „Jo, možná za 20 let, uvidíme,“ prozradil, „Jo, chci se pokusit vydělat spoustu peněz a pak je všechny rozdat těsně předtím, než oznámím svou kampaň. Představte si, že mám 10 miliard dolarů a všechny je rozdám a říkám si: ‚Nedám se koupit.“ Měl jsem to všechno. Rozdejte to všechno pryč. To je docela síla, ne?“

„A pak, místo abych se vzdal lobbistům nebo agendě, prostě rád udělám vše, co je dobré pro americký lid. To zní, jako dobrý nápad. ... Myslím, že bych to mohl udělat, abych byl upřímný,“ pokračoval, „Myslím až mi bude 40. Protože si myslím, že prezidenti jsou příliš staří. Zejména do té doby spousta starších lidí v Americe vymře a bude tam více lidí kolem našeho věku. Myslím, že bychom měli mít mladší prezidenty.“

Není to poprvé, co MrBeast naznačil kandidaturu. Toto téma nadhodil už v roce 2020 a řekl, že by rád „jednoho dne“ kandidoval, až bude zralejší. Není ani jediným youTuberem, který ve svých kariérních plánech zohlednil politiku. Logan Paul tuto vyhlídku několikrát veřejně zvažoval, v roce 2032 plánoval spojení s Jakem jako ministrem obrany ve virální epizodě podcastu.

Zatím to vypadá, že oba influenceři plánují dospět, než se pustí do politiky – a to je stejně dobře, protože kandidátům musí být podle zákona alespoň 35 let, aby se mohli ucházet o nejvyšší úřad ve Spojených státech. Tvůrci jsou prozatím jsou stále čerstvě po dvacítce.

Zdroj: TMG Studios
Štítky: MrBeast
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.