Přejít k hlavnímu obsahu

Shaeffer ovládl ŠKODA Motorsport eChallenge, projede se ve ŠKODA FABIA RS Rally2

10. 10. 2022 | 18:45 PR článek
Rychlé zatáčky a jízda na hraně. Tak by se dala jednoduše shrnout speciální ŠKODA Motorsport eCHALLENGE. Exkluzivní souboj mezi Jonem Shaefferem a Lukášem Matějou byl příslibem toho nejlepšího DiRTu. On-line bitva mezi oběma šampiony se uskutečnila na třech rychlostních zkouškách Rally Wales a vítězem výzvy se stala po perfektní jízdě zahraniční hvězda.
ŠKODA eChallenge Champions Special
ŠKODA eChallenge Champions Special
Zdroj: twitch.tv/playzonecz

ŠKODA eChallenge Champions Special proti sobě postavil opravdovou extratřídu. Na jedné straně 25letý Lukáš Matěja, mistr světa DiRT 2.0 Rally z roku 2021, na té druhé velezkušený Jon Shaeffer, devítinásobný vítěz ŠKODA Motorsport eChallenge s více než dvacetiletou historií se simulacemi.

Souboj dvou generací rozhodoval o tom, kdo se posadí do ŠKODA FABIA RS Rally2 po boku profesionálního jezdce a na vlastní kůži zažije rychlost a sílu špičkového závodního vozu.

Bohužel pro Lukáše Matěju rozhodla hned první rychlostní zkouška. Mladší ze dvou šampionů jel na hranici rizika, bylo vidět, že má natrénovaný každý jeden centimetr trati. Až do doby, kdy přišla zásadní chyba a Matějův vůz skončil na střeše.

Na úvod získal Shaeffer 15sekundový náskok, který už český zástupce dorovnat nedokázal. V součtu dalších dvou RZ byl sice Matěja rychlejší, ale manko stáhnul jen o necelé tři sekundy.

„Vždycky proti němu rád jezdím. Je to poprvé za tři roky, co se mi jej podařilo porazit,“ komentoval vítěznou jízdu zkušený Jon Shaeffer. Ten se tak může těšit na zaslouženou odměnu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).