Přejít k hlavnímu obsahu

Snový start mladé hvězdy. Mrkyy ve finále úvodní kvalifikace MČR přehrál T9Lakyho

13. 10. 2022 | 11:55 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Zdá se, že dvojice Michal „Mrkyy“ Mrkos a Lukáš „T9Laky“ by si to ve FIFA 23 mohla rozdávat o tituly. Na Launch Cupu byl ve finále šťastnější zkušený reprezentant Plzně, úvodní kvalifikaci Hyundai MČR FIFA ovládl mladík ze Sampi. Dost možná si tak zajistil postup na první offline zastávku do Brna.
Michal "Mrkyy" Mrkos
Michal "Mrkyy" Mrkos
Zdroj: PLAYzone

Nejlepší osmička první kvalifikace Hyundai MČR FIFA se ve středu na streamu PLAYzone předvedla v boji o první body nové sezóny. Pokud se hráči chtějí představit na první offline zastávce v Brně, kde se rozdá prize pool ve výši 40 000 Kč, musí v třech otevřených kvalifikacích posbírat dostatečný počet bodů na umístění v top 8.

V té by po středečním triumfu neměl chybět Michal „Mrkyy“ Mrkos. Mladičký reprezentant Sampi, jenž do organizace přišel teprve několik týdnů před začátkem FIFA 23, velice rychle ukazuje svůj potenciál.

Jeho cesta za výhrou ale rozhodně nebyla jednoduchá. Ve čtvrtfinále šel v BO3 proti Martinu „Caster“ Štěpánovi dvakrát do penalt, v obou případech vypjatý okamžik zvládl s bravurou.

Registruj se do druhé kvalifikace Hyundai MČR FIFA!

Semifinále proti Michalovi „DRMi10„Drastichovi nebylo o nic jednodušší. První utkání rozhodl až v nastavení druhého poločasu Kylian Mbappé. Ten samý borec vstřelil vítěznou branku v prodloužení druhého špílu.

Na začátku finále se zdálo, že krasojízda Mrkyyho pomalu končí. Lukáš „T9Laky“ Pour totiž načal sérii demolicí, výsledková tabule ukazovala v 90. minutě skóre 5:1. Jenže Mrkyy se nenechal zastrašit a sám v druhém zápase nastřílel do branky soupeře pět gólů (5:2). Šlo se do rozhodujícího třetího mače.

Rozseknout finálovou bitvu muselo znovu prodloužení. Michal Mrkos opět ukázal, že momenty nad rámec základní hrací doby zvládá perfektně a po přesné trefě Davida Ginoly slavil triumf v úvodní kvalifikaci Hyundai MČR FIFA.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
ČasHráč 1 Hráč 2
17:00K1leris0:2Seron
17:00Ritzy0:2DRMi10
17:15T9Laky2:1MarioOoso
18:00Mrkyy2:0Caster
18:45Seron1:2T9Laky
19:30DRMi100:2Mrkyy
20:15T9Laky1:2Mrkyy

Top 16 a bodování

1. místo - Mrkyy - 100 bodů 
2. místo - T9Laky - 60 bodů 
3. - 4. místo - Seron, DRMi10 - 36 bodů 
5. - 8. místo - Caster, MarioOoso, K1leris, RitzyBajk - 18 bodů 
9. - 16. místo - Emerickson, Dalas, Matejs, Adulackk, Va6ek7, Revy, CptKubajz, CRL_Dominik04Zof - 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na offline zastávce v Brně 5. listopadu rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

Na zastávku do Brna se můžeš podívat i ty. Buď se registruješ do kvalifikačních bojů a ukážeš své umění ve FIFA, nebo zajdeš na web mcr.gg a zakoupíš si vstupenku na listopadový event. Rádi tě uvidíme!

Registruj se do druhé kvalifikace
Registruj se do druhé kvalifikace
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).